Târgu-Jiu: Un jandarm gorjean merge în misiune în Kosovo. Vezi aici ce a mărturisit înainte să plece

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plutonierul Gabriel Peptan, în vârstă de 34 de ani, lucrează la Inspectoratului de Jandarmi al judeţului Gorj din anul 1998.

Jandarmul gorjean a fost ales să facă parte din Detaşamentul Internaţional în urma unui concurs, susţinând mai multe probe. „Din cadrul Detasamentului face parte si un jandarm gorjean, plutonierul Peptan Gabriel, în vârstă de 34 ani, care face parte din Detasamentul 1 Jandarmi Mobil. Din Detaşamentul care se va întoarce face parte un alt jandarm gorjean, plutonierul Dumitrescu Ivan”, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi al judeţului Gorj.

„Am intenţionat de mult timp să particip, dar acum m-am hotărât. Am întrebat în ce constă examenul şi am luat această decizie. Voi sta iniţial şase luni, dar există posibilitatea să fie prelungită această perioadă cu încă trei luni. Sunt pregătit. Ştiu că este riscant, dar, din moment ce am luat această hotărâre, ştiu la ce să mă aştept.  Este prima dată când particip la o astfel de misiune. Este grea despărţirea de familie, am mai fost plecat de acasă,  dar nu din ţară. Astăzi voi pleca în Kosova”, a declarat plutonierul Gabriel Peptan. Acesta nu este căsătorit şi nu are copii.

115 luptători ai Detaşamentului de Jandarmi Români vor pleca astazi în Kosovo, urmând să înlocuiască contingentul aflat acum în teatrul de operaţiuni. În prima etapă vor pleca 75 de jandarmi, ceilalţi 40 urmând să ajungă în teatrul de operaţiuni peste două săptămâni.
      

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite