Târgu-Jiu: Un fotbalist gorjean, pe urmele lui Cristiano Ronaldo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Daniel Unguru
Foto: Daniel Unguru

Joacă fotbal de la vârsta de nouă ani şi seamănă izbitor cu celebrul fotbalist Cristiano Ronaldo. Daniel Unguru face parte din echipa de juniori a formaţiei Pandurii Târgu-Jiu.

A copilărit în oraşul lui Brâncuşi, iar în vacanţe merge frecvent la bunicii de la Sibiu. Visul lui este să calce pe urmele lui Cristiano Ronaldo. Daniel Unguru a urmat cursurile Şcolii Generale Sfântul Nicolae, iar de la vârsta de 9 ani este legitimat la Clubul Sportiv Pandurii, la juniori. La început a jucat pe toate posturile, începând cu cel de fundaş central până la cel de atacant, în prezent, perfectându-se pe postul de mijlocaş central. Modelul lui este Cristiano Ronaldo. Pe lângă faptul că seamănă izbitor cu marele fotbalist, acesta încearcă să fure cât mai multe din schemele lui.

Târgu-Jiu

La vârsta de 9 ani, tatăl meu, văzând că îmi plăcea foarte mult să mă uit la meciuri, a hotărât să mă înscrie la Pandurii. Am fost foarte bucuros şi încercam tot timpul să-mi impresionez colegii şi antrenorul, fiind vorba de regretatul Traian Predulescu”, îşi aminteşte Daniel. La vârsta de 11 ani, acesta a avut prima tentativă de a renunţa la fotbal. „S-a întâmplat când eram în turneu la Bucureşti. După ce ne-am văzut adversarii de la Bistriţa, antrenorul nostru Predulescu a făcut infarct în microbuz. Am simţit atunci o durere mare în suflet, pentru că era un om deosebit. Nu s-au mai jucat nici meciurile şi ne-am întors acasă fără cel care ne-a susţinut tot timpul. Ne-am speriat şi am zis că nu o să mai jucăm fotbal niciodată. Credeam că nu o să ne mai antreneze nimeni, dar până la urmă ne-a preluat domnul Doru Mihuţ, care ne antrenează şi în prezent”, declară tânărul de 17 ani.

Târgu-Jiu

Trecând peste acest eveniment tragic din viaţa lui, Daniel Unguru a reuşit să evolueze în cariera de fotbalist. „Am fost în majoritatea oraşelor din România, reuşind să câştigăm şi câteva medalii la Arad şi la Târgu-Jiu. Am jucat cu juniorii de la Şcoala de Fotbal Gică Popescu, echipă cu care ne luptăm şi în prezent. Am fost la vârsta de 11 ani în turneu în Franţa şi în Ungaria”, mai spune juniorul  Pandurilor.

Colegii îl strigă „Ronaldo”


Cel mai mare vis al târgujianului este de a-l cunoaşte îndeaproape pe Cristiano Ronaldo. „Mi-a plăcut dintotdeauna cum joacă şi îl apreciez foarte mult ca fotbalist. Colegii îmi mai zic uneori «Ronaldo». Îmi doresc să ajung cât mai curând la echipa mare a Pandurilor şi poate la o altă echipă din prima ligă. De la noi în ţară, îmi plac fotbaliştii Mutu şi Chivu”, încheie Daniel. Ca orice fotbalist, juniorul Pandurilor este şi un mare cuceritor.  Acesta consideră că viaţa de  fotbalist este frumoasă, prin această meserie reuşind să câştige bani mulţi şi să se facă uşor cunoscut. Juniorul Pandurilor este elev la Colegiul Tehnic Gheorghe Magheru, la profilul de Resurse Naturale şi Protecţia Mediului. Şcoala şi fotbalul sunt pe primul loc în viaţa lui. Dimineaţa merge la antrenament, apoi se îndreaptă spre şcoală.

Ce-i place:

În primul rând, admir femeile frumoase. Îmi place să călătoresc şi pot să mă mândresc cu faptul că am fost, până acum, în Ungaria şi Franţa. Îmi petrec timpul liber în club, cu prietenii mei şi îmi place să mă uit la meciuri.

Ce nu-i place:
Nu suport ipocrizia, minciuna şi perfidia. Nu-mi plac oamenii care lovesc pe la spate  şi, mai ales, cei care sunt rău-intenţionaţi, ascunşi, care pun înainte de toate banii şi vor să obţină din tot ceea ce fac un câştig material.

Întrebări şi răspunsuri:

Ce reprezintă pentru tine fotbalul?


Cel mai important lucru din viaţa. Nu-mi imaginez să fac altceva în afară de fotbal. Tocmai de aceea muncesc pentru a ajunge cât mai sus în fotbalul românesc. Mă gândesc să fac performanţă şi peste hotare. Iubesc acest sport de când eram mic, iar părinţii m-au susţin întotdeauna.

Ai o echipa favorită?

Fiind înscris la Clubul Sportiv Pandurii, este normal să ţin cu formaţia gorjeană şi să-mi doresc să evoluez la această echipă. În afară de Pandurii, mai ţin şi cu Rapid şi sper să câştige campionatul.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite