Târgu-Jiu: Un fost poliţist comunitar îşi cere salariul ca să nu fie dat afară din casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul primeşte mesaje de la recuperatori, dar nu are cu ce să plătească rata
Bărbatul primeşte mesaje de la recuperatori, dar nu are cu ce să plătească rata

Un fost om al legii se află într-o situaţie disperată din cauza unui credit bancar pe care nu-l mai poate plăti. Viorel Flondor a lucrat trei ani la Poliţia Comunitară Târgu-Jiu, fiind disponibilizat fără să i se acorde şi salariul pentru ultimele două luni.

Douăzeci de oameni, foşti angajaţi ai Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu, au protestat ieri în faţa instituţiei pentru a cere banii pentru salariile neachitate din luna august. Printre ei s-a aflat şi Viorel Flondor, un târgujian, fost om al legii, care, până nu demult, se ocupa de prinderea infractorilor din municipiu şi asigura ordinea şi liniştea publică.

Târgu-Jiu

Drama lui a început de când a fost anunţat că va trebui să-şi caute un alt loc de muncă, în aceeaşi situaţie aflându-se alţi două sute de poliţişti comunitari, dar de câteva zile acesta nu mai are niciun dram de linişte. Pentru că ieri nu a primit niciun răspuns, astăzi, bărbatul s-a dus direct către Judecătoria Târgu-Jiu pentru a-şi recupera cele două salarii în instanţă.

Acum trei ani, m-am mutat de la bloc la casă şi am recurs la un credit de nevoi personale. Am împrumutat 9.000 de lei, pe care trebuie să îi plătesc până în 2017. Luna asta am semnat decizia de lichidare la Poliţia Comunitară, însă nu mi-au dat salariile pentru ultimele două luni lucrate acolo, 7.800 pe lună, iar acum primesc telefon de la bancă şi mesaje ca să achit datoria, altfel ajungem în stradă, pentru că trebuie să recupereze banii. Ne spun că nu au bani, dar când plecam noaptea de lângă copii ca să mergem la intervenţii era bine. Am avut nopţi nedormite ca să nu-mi primesc drepturile salariale acum. Astăzi mă duc să dau în judecată Poliţia Comunitară“, avertizează Viorel Flondor, tîrgujianul de 36 de ani.

„Să dea instituţia în judecată“

Directorul Poliţiei Comunitare dă asigurări că banii vor fi plătiţi săptămâna viitoare, însă contabila din această instituţie susţine că deocamdată nu sunt rezerve băneşti.

Tariful practicat pentru serviciile noastre nu ne permite să facem rezerve băneşti. Nu dăm salariile preferenţial, aşa cum am fost acuzaţi. Când o să avem bani, plătim tot”, a menţionat Ileana Brezoi, contabila Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu. „Într-o săptămână scăpăm definitiv. Abia aştept să le acordăm toţi banii“, a spus Ion Tudor, directorul instituţiei.

Fostul angajat Viorel Flondor se pregăteşte să intre în şomaj, având suficient timp să meargă la proces pentru a recupera suma de  1560 de lei, care constă în salariul pe două luni. „Trebuie să plătesc 300 de lei pe lună, jumătate îi plătesc eu la ghişeu, jumătate îi opreau de pe card, dar dacă nu mi-au intrat banii, de unde să-i oprească?“, se întreabă fostul poliţist comunitar.

Salarii cuprinse între 550 şi 700 de lei

Potrivit preşedintelui sindicatului Pro Lex, în această situaţie se află toţi cei 200 de angajaţi disponibilizaţi, care vor intra în şomaj începând din această lună. „Fiecare persoană trebuie să primească un salariu cuprins între 550 şi 700 de lei pentru fiecare lună lucrată, din august“, a spus Cosmin Chiriţoiu, preşedintele sindicatului Pro Lex. „Am o fetiţă de zece luni şi una de patru ani, iar soţia e în maternitate. Ce să le dau de mâncare? În instanţă o să cer şi plata dobânzilor pe care le-a perceput banca pentru că nu mi-au dat salariile la timp“, a precizat Viorel Flondor.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite