Un deţinut şi-a prezentat sculpturile la Târgul Meşterilor Populari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sculpturile în lemn, ale lui Dumitru Diaconescu, un bărbat de 52 de ani închis pentru crimă, au fost apreciate de trecători. Bărbatul din comuna Milostea a fost prezent ieri la deschiderea ediţiei a şaptea a Târgului Meşterilor Populari din România, care  se desfăşoară la Târgu-Jiu în perioada 12-15 august.

Colegii de carceră au fost alături de Dumitru Diaconescu la acest eveniment şi împreună au vizitat târgul organizat în zona centrală a municipiului Târgu-Jiu. Trecătorii s-au oprit şi au admirat sculpturile în lemn ale bărbatului care mai are de executat trei ani şi opt luni din cei 22 primiţi ca pedeapsă. „Apreciez că s-a îndreptat şi face lucruri frumoase. Cinste lui pentru aceste lucrări. Văd că  a realizat sculpturi cu Maica Domnului, cu Sfântul Nicolae”, a declarat Gabriela Ţăpârdea, în vârstă de 39 de ani, din Baia de Aramă.

„Am expus 18 sculpturi, dar sunt puţine. Am unele şi în lucru să se vadă trecerea de la o etapă la alta, ca să fie şi educative în acelaşi timp, dar şi lucrări care sunt deja terminate. Lucrez din plăcere. Depinde de starea în care mă aflu, pot să termin o lucrare într-o zi sau în trei ani. Sunt mândru că oamenilor le place. Nu sunt de vânzare momentan. În ianuarie aş vrea să fac o expoziţie cu vânzare”, a spus Dumitru Diaconescu.

„Ieri, un număr de 41 de persoane private de libertate din Penitenciarul Târgu Jiu care execută pedeapsa privativă de libertate în regimurile deschis şi semideschis au vizitat Târgul Meşterilor populari, ediţia a Vll-a, organizat în zona centrală a municipiului Târgu-Jiu. Persoanele private de libertate au expus lucrări realizate în cadrul atelierului de ergoterapie din penitenciar. Participarea persoanelor private de libertate la activităţile culturale organizate de comunitate duce la creşterea capacităţii de relaţionare şi deprindere a atitudinilor necesare reintegrării. Calitatea serviciilor educaţionale recuperative pentru persoanele private de libertate este un obiectiv social dorit, deoarece în acest fel contribuim la siguranţa comunităţi şi încrederea cetăţenilor în activităţile specifice sistemului penitenciar”, a declarat Simona Dumitriu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite