Târgu-Jiu: Un bărbat din Ţicleni a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ungureanu va fi prezentat în faţa instanţei de judecată pe data de 13 aprilie
Ungureanu va fi prezentat în faţa instanţei de judecată pe data de 13 aprilie

Constantin Ungureanu este acuzat de doi bărbaţi că le-ar fi cerut diverse sume de bani pentru a-i ajuta să schimbe rezultatul alcoolemiei din dosarele acestora.

Cei doi denunţători au fost implicaţi, în anul 2009,  în diferite evenimente rutiere, poliţiştii depistându-i cu alcoolemie peste limita legală, fiindu-le întocmite dosare penale. În sprijinul acestora a sărit Constantin Ungureanu, un bărbat din Ţicleni, care le-a cerut diverse sume de bani pentru a interveni la un medic din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici“, astfel încât rezultatul expertizei privind calculul retroactiv al alcoolemiei să le fie favorabil.


Victor Muraru, una dintre victimele lui Ungureanu, a fost surprins de poliţişti, în luna aprilie a anului trecut, conducând un autoturism pe raza oraşului Ţicleni, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii i-au întocmit dosar penal, întrucât avea o concentraţie alcoolică ce depăşea cu mult limita legală. Purtând discuţii cu diferite persoane din Ţicleni, Victor Muraru a aflat că ar putea fi ajutat în această problemă de Constantin Ungureanu, întrucât acesta este membru al unei asociaţii de anticorupţie şi are cunoştinţe la I.N.M.L. „Mina Minovici”Bucureşti. Ungureanu i-a confirmat că îl poate ajuta, îndrumându-l  să le solicite organelor de cercetare penală efectuarea unei expertize referitoare la calculul retroactiv al alcoolemiei. La scurt timp, bărbatul acuzat de trafic de influenţă i-a cerut lui Muraru 300 de euro, bani pe care a promis că-i va da medicului de la institut, dar şi suma de 150 de lei pentru drumurile spre Bucureşti.

Astfel, într-una din zilele de la sfârşitul lunii mai 2009, aflându-mă pe o terasă din centrul oraşului Ţicleni, l-am văzut la o altă masă pe Ungureanu Constantin, care era însoţit de un alt bărbat pe care-l ştiam din vedere. În momentul în care am mers la masa acestuia, bărbatul care-l însoţea s-a ridicat şi a plecat, iar eu i-am spus ce probleme am, respectiv că am fost surprins de organele de poliţie conducând sub influenţa băuturilor alcoolice şi doresc calculul retroactiv. Acesta mi-a spus că mă poate ajuta, că are cunoştinţe la I.N.M.L. „Mina Minovici” Bucureşti, un medic femeie, fără a-i pronunţa numele, întrucât el a ajutat foarte multe persoane din Ţicleni. Tot învinuitul mi-a spus că are numeroase probleme de acest gen întrucât lucrează la o asociaţie anticorupţie din Târgu-Jiu, arătându-mi o legitimaţie în acest sens. Am fost sunat după câteva zile şi mi s-a spus că trebuie să plătesc o chitanţă la poştă în valoare de 520 de lei, reprezentând calculul retroactiv, că în acest sens dosarul va rămâne la Poliţia Ţicleni şi nu va fi trimis la procuror până nu vine calculul şi să ne întâlnim să-i dau şi lui banii, respectiv 300 de euro, pe care trebuie să-i dea doctoriţei cu care îmi aranjează. A început să spună că pentru el trebuie să plătesc 150 de lei transportul, 200 de lei că mă va reprezenta în acest dosar şi 300 de euro pentru doctoriţă”, le-a declarat Victor Muraru anchetatorilor.

După ce a plătit toţi banii, victima lui Ungureanu a constatat că a fost păcălită. Poliţiştii l-au informat că alcoolemia înregistrată constituie infracţiune şi va fi trimis în judecată. Dându-şi seama că a fost minţit, Muraru a făcut un denunţ la poliţie. Faţă de Ungureanu s-a început urmărirea penală pentru trafic de influenţă, urmând să fie prezentat în faţa instanţei de judecată pe data de 13 aprilie. Acesta nu şi-a recunoscut fapta. Ungureanu este recidivist şi a fost condamnat, în anul 1999, la cinci ani de închisoare tot pentru o infracţiune de trafic de influenţă. Mihai Ivănoiu este al doilea bărbat care a căzut în plasa acestuia.

Vom reveni cu amănunte.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite