Târgu-Jiu: Un bărbat din Budieni susţine că a cumpărat o maşină furată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarul maşinii le-a spus astăzi anchetatorilor cum a ajuns în posesia autoturismului. Dacă se va constata că şoferul ştia de provenieneţa maşinii, riscă să-şi petreacă următorii şapte după gratii, pentru tăinuire

Zoltan Vasile este tatăl celui care a fost prins de poliţişti la volanul maşinii furate. Acesta şi-a reprezentat fiul în faţa anchetatorilor, cărora le-a oferit iniţial date false referitoare la autoturismul oprit în trafic. După ce a jucat alba-neagra cu poliţiştii, cel care se declară proprietarul maşinii, a invocat o altă variantă, mai credibilă decât prima, conform căreia Opel-ul ar fo fost cumpărat din Târgu Auto din municipiul Târgu-Jiu, în schimbul sumei de 2500 de euro. „Am cumpărat-o în luna noiembrie a anului trecut, din târgul de maşini. Despre cel care mi-a vândut-o nu ştiu decât că era din Deva şi că mai avea la vânzare încă trei maşini, un Mercedes negru cu numere de Spania, Opel-ul pe care l-am cumpărat eu şi încă una străină. Mi-a dat toate actele, dar nu m-am gândit că ar putea fi furată. Chiar i-a cerut fiului meu buletinul şi i-a făcut copie după el. Le-am spus în prima fază poliţiştilor că am cumpărat-o din Italia, de frică să nu iau amendă pentru că nu era înmatriculată cu numere de România. Dacă ştiam că e furată, spuneam adevărul de la început“, a declarat Vasile Zoltan, proprietarul maşinii.

Maşina a fost furată din Italia în vara anului trecut

Oricât ar vrea bărbatul din Budieni să-şi apere fiul prins la volanul maşinii  furate, oamenii legii şi-au îndreptat atenţia către tânărul de 21 de ani. „Acesta a fost depistat în  trafic, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare străine. În urma verificărilor, s-a stabilit că maşina figura ca sustrasă din Italia, din luna august a anului 2009“, a declarat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj(IPJ Gorj). Dacă se va constata că cei doi ştiau că autoturismul era furat din Italia, Dumitru Vasile, şoferul oprit în trafic, riscă să primească pedeapsa cu închisoarea cuprinsă între trei luni şi şapte ani, pentru comiterea infracţiunii de tăinuire. Maşina a fost parcată în faţa IPJ Gorj, urmând ca poliţiştii gorjeni să ia legătura cu autorităţile italiene pentru a-i anunţa că prejudiciul a fost recuperat. Cercetările continuă pentru depistarea celui care a comis infracţiunea de furt. Coincidenţa face ca bărbatul din Budieni, care se considera proprietar cu acte în regulă, să fi lucrat ca şofer chiar în Italia.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite