Târgu-Jiu: Un an de închisoare cu suspendare pentru fostul baron de Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Mischie va depune recurs,  iar procesul de va judeca la Curtea de Apel Alba-Iulia
Târgu-Jiu: Mischie va depune recurs, iar procesul de va judeca la Curtea de Apel Alba-Iulia

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie, a fost judecat iniţial pentru şapte infracţiuni la Judecătoria Deva, iar pentru trei dintre ele a fost deja achitat.

„Este vorba despre două fapte cu drumurile şi una cu acordarea unor drepturi salariale în mod necuvenit, mai exact un spor de doctor în istorie, pentru care a fost achitat. La noi a ajuns dosarul cu alte patru infracţiuni, legate de Casa Gănescu. A fost judecat în acest dosar pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, instigare la infracţiunea de fals intelectual, instigare la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale şi executare fără autorizaţie de construcţie a lucrărilor de reconstruire, reparare, consolidare, restaurare la construcţii reprezentând monumente istorice . Pentru primele trei a fost achitat de instanţă, însă pentru ultima infracţiune s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei de un an închisoare, aplicată inculpatului, în legătură cu lipsa autorizaţiei speciale pentru Casa Gănescu “, a precizat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman.


Mischie face recurs


 Practic, Mischie a primit un an de închisoare cu suspendare, însă soluţia nu este definitivă, acesta putând să formuleze recurs. De asemenea, Tribunalul Hunedoara l-a absolvit şi de plata daunelor materiale în valoare de peste 80.000 de lei către Consiliul Judeţean Gorj. „Sigur că voi face recurs. Nu aveau motive să dea nicio sentinţă pentru că nu e niciun prejudiciu, documentele dovedesc că sunt nevinovat, mi se pare o decizie nedreaptă“, a spus Mischie. Pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean, Mischie a aprobat reparaţii la monumentul istoric Casa Gănescu, fără a obţine autorizaţie de la Ministerul Culturii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite