Târgu-Jiu: Un DJ pasionat de piesele de teatru a reprezentat Gorjul la Barcelona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este sunetistul trupei de teatru francofon de la Târgu-Cărbuneşti, câştigătoare a Festivalului Internaţional desfăşurat în martie în Barcelona. Lucian Popescu vrea să devină un DJ celebru.

A urmat cursurile Şcolii Generale George Uscătescu din Târgu-Cărbuneşti, iar în clasele I-IV a fost înscris la Clubul Elevilor din localitate, fiind pasionat de ştiinţele naturii, în special de biologie. Gustul pentru muzică l-a descoperit însă în primul an de liceu, primind frecvent invitaţia de a „face“ atmosferă la petrecerile de sfârşit de an. „La liceu am descoperit faptul că îmi place foarte mult să pun muzică la spectacole şi să fiu cel care le oferă oamenilor ocazia să se distreze. Visul meu este să devin DJ oriunde în lume, însă fără să fiu nevoit să mă despart de trupa de teatru din care fac parte la ora actuală“, declară Lucian. În luna martie a acestui an, tânărul de 18 ani a reprezentat, alături de trupa sa, judeţul Gorj la Barcelona. Parodia „Une ferme en T.R.O.P.“ a detronat reprezentaţiile belgienilor, turcilor, italienilor, spaniolilor şi chiar ale francezilor prezenţi la Festival.

Au jucat în aplauze

Fără să urmeze cursurile unei şcoli de teatru, cărbuneştenii au reuşit să ridice publicul în picioare, jucând piesa sub ropote de aplauze. Nimeni nu auzise până atunci de judeţul Gorj, cu atât mai puţin de oraşul Târgu-Cărbuneşti, iar Lucian a fost cel care a reuşit să pună în lumină talentul colegilor săi de trupă printr-o sonorizare şi o sincronizare de excepţie. „Am reprezentat România la Barcelona, iar acest a lucru a presupus eforturi deosebite din partea tuturor, participând zilnic la repetiţii. Mi-a fost teamă să nu greşească cei care urcă pe scenă şi am avut mari emoţii când am văzut că cel care trebuia să le pună melodia actorilor români nu era în cea mai bună formă, aşa că l-am rugat să mă lase pe mine să mă ocup şi totul s-a terminat cu bine. În Barcelona am fost priviţi foarte bine şi pot să spun că eram cei mai cuminţi. Am primit o invitaţie şi pentru Festivalul de anul acesta, de la  Arad, unde vom participa cu o altă piesă, cu alte roluri“, precizează tânărul cărbuneştean.

În teatru, din amor

Pasiunea pentru muzică şi mai ales dragostea pentru Franceska l-au determinat, în luna decembrie a anului trecut, să se alăture trupei de teatru de la Cărbuneşti. „Suntem împreună de un an şi o lună şi ne susţinem unul pe celălalt. Ea a avut rolul unui pui de găină în piesa de la Barcelona , iar emoţiile mele s-au dublat. Eram atent şi la sunet şi la evoluţia ei pe scenă“, declară Lucian. Acesta ascultă în general muzică house, dar este dispus întotdeauna să se conformeze gusturilor petrecăreţilor şi să pună muzica pe care o cere publicul. De la 16 ani, Lucian munceşte, pe timpul verii, în Grecia. „Este deosebit dincolo. Nu munceşti atât de mult şi eşti răsplătit pentru ceea ce faci. Primul calculator mi l-am cumpărat în clasa a IX-a, din banii mei, pentru care am muncit în Grecia. O să merg şi anul acesta acolo, la părinţii mei“, încheie tânărul DJ.

Ce-i place:
Să vorbesc la telefon şi să-mi petrec timpul pe internet, în special pentru documentare. Îmi place foarte mult să călătoresc. În ultimii doi ani, mi-am petrecut verile la părinţii mei, în Grecia, pe care intenţionez să-i vizitez şi în acest an, atât pentru a călători, cât şi pentru a-mi găsi un loc de muncă, reuşind cu sucees să îmbin utilul cu plăcutul. Îmi place să mă ocup cu muzica şi să fac atmosferă la petreceri. Două materii îmi plac foarte mult: informatica şi matematica”.

Ce nu-i place:
Unele materii de la şcoală nu-mi plac deloc. Nu-mi place bârfa şi detest să fiu minţit, iar asta înseamnă că nici nu mint, la rândul meu. Nu-mi place să joc fotbal în exces, dar am o echipa favorită: Steaua. Nu-mi place să merg în excursii cu tineri care bea şi fumează şi mă îndepărtez de oamenii care au aceste viciuri”.

Ce te-a determinat să te îndrepţi spre teatru?

În decembrie 2009, am luat decizia de a mă alătura celor 13 actori şi, fiind pasionat de calculator, mi-a plăcut foarte mult. Prietena mea a fost cea care mi-a deschis gustul pentru teatru. Ea era deja înscrisă la trupa de la Cărbuneşti şi mi-a spus că nu ar fi rău să mă ocup şi eu de organizare şi de apariţia lor pe scenă. Am sarcina să mă ocup de sonorizare şi de imaginea actorilor.

Cum te împarţi între şcoală?

Aş vrea să am mai mult timp liber, dar momentan nu se poate. După şcoală, mergem direct la repetiţii, dar, având-o pe prietena mea lângă mine, îmi este uşor să mă acomodez cu programul. În vacanţa de vară voi merge la părinţii mei, în Grecia şi sper să mă întorc cu forţe proaspete.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite