Târgu-Jiu: Umoriştii din Oltenia, aşteptaţi la Festivalul de Umor de la Turceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul de creaţie umoristică „Al. C. Calotescu-Neicu“ se află la cea de-a XIX-a ediţie şi se va desfăşura la Turceni în perioada 16-17 aprilie.

Actuala ediţie păstrează formula de bază a festivalurilor de umor şi se înscrie pe linia festival-concurs, cu caracter interjudeţean, pentru judeţele Olteniei, neimpunând condiţii de vârstă pentru concurenţi.

Festivalul se organizează pe două secţiuni: epigramă şi revistă de umor. Lucrările trebuie să parvină la sediul juriului până în ziua de 8 aprilie. La această ediţie, la secţiunea epigramă se vor acorda trei premii, în valoare de 500, 400 şi 300 de lei, oferite de Consiliul Local Turceni, de Biblioteca Judeţeană „Christian Tell“ şi de Casa de Cultură Turceni. La secţiunea Revistă de umor se acordă din partea Centrului  Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj (CJCPCT) un singur premiu în valoare de 500 lei  În cadrul Festivalului se va desfăşura şi un concurs fulger de epigramă, dotat cu premii în obiecte, asigurate de Casa de Cultură Turceni, din sponsorizări. Casa de Cultură din Turceni va acorda un premiu pentru caricatură în valoare de 500 de lei.

„Decernarea premiilor se va face în 17 aprilie, începând cu ora 11.00, la Casa de cultură Turceni, unde va fi vernisată şi o expoziţie de caricatură asigurată de Liga Culturală “Fiii Gorjului” Bucureşti, precum şi o expoziţie de desene ale elevilor din Turceni. Juriul va fi format din umorişti consacraţi şi reprezentanţi ai instituţiilor organizatoare“, a precizat Viorel Surdoiu, inspector de calitate în cadrul CJCPCT Gorj.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite