Târgu-Jiu: Ultimatum pentru târgul auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgul auto este principala destinaţie a târgujienilor în fiecare zi duminică.Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Aliementelor (DSVSA) Gorj a somat societatea care deţine târgul auto să asigure alimentarea cu apă până pe 15 iunie.

În târgul auto, situat la marginea municipiului Târgu-Jiu, îşi desfăşoară activitatea 14 agenţi economici, care comercializează produse alimentare şi băuturi alcoolice. Conducerea DSVSA Gorj consideră că nu sunt îndeplinite condiţiile minime de igienă, din cauză că nu există sursă de apă pentru fiecare spaţiu de alimentaţie publică. Ion Iliuţă, directorul DSVSA Gorj, a precizat că societatea Combgori, care deţine târgul auto, a primit  un ultimatum ca, până pe data de 15 iunie, toate spaţiile să beneficieze de sursă de apă, în caz contrar târgul urmând să se închidă: „Fiecare agent economic trebuie să aibă sursă de apă, altfel târgul se va închide până la rezolvarea situaţiei. Sezonul călduros deja a început şi nu vrem să avem vreo surpriză. Aproape toate toxiinfecţiile sunt cauzate de manipularea necorespunzătoare, fără respectarea regulilor de igienă. Există posibilitatea să se introducă apă şi, după cum mi-a spus directorul societăţii, începând de mâinne vor demara lucrările. Dorim ca târgul să aibă condiţii mai bune ca până acum“. Ion Iliuţă a mai adăugat că o altă problemă estre că nu există grupuri sanitare  pentru personalul angajat care lucrează în târg.

Instalaţie de apă a fost distrusă de îngheţ

Gheorghe Roibu, directorul societăţii Combgorj, a precizat că într-o săptămână va exista alimentare cu apă: „Există o instalaţie de alimentare cu apă, dar s-a stricat în iarna trecută. Am chemat instalatorii şi în cel mult o săptămână o să refacem circuitele de apă care au fost distruse de îngheţ“. Gheorghe Roibu a precizat că în târgul auto există suficiente grupuri sanitare: „Sunt şase toalete, din care patru sunt ecologice“.

3000 de oameni vin în târgul auto

În zilele de duminică, în târgul auto este o forfotă foarte mare. Oamenii vin atât să vadă maşini şi tot felul de vechituri, dar să şi mănânce un mic şi să bea o bere la terase. „Vin între 100 şi 3000 de persoane, în funcţie de starea vremii. Sunt expuse între 300 şi 350 de maşini. Taxa este de 10 lei pentru fiecare maşină“, spune Gheorghe Roibu. Târgul auto se întinde pe patru hectare.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite