Târgu-Jiu: UCB a semnat un parteneriat cu Centrul Cultural Francez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu-Jiu a semnat un contract de colaborare cu „Centrul Cultural Francez din Timişoara“ în scopul promovării evenimentelor culturale şi formării profesorilor de limba franceză.


Centrul Cultural Francez din Timişoara reprezintă o componentă importantă a reţelei culturale franceze şi francofone din România si din Europa Centrală şi de Est. El promovează politica susţinută de Ambasada Franţei şi de Serviciul său de Cooperare şi de Acţiune Culturală în favoarea culturilor şi a limbii franceze,  insistând pe dimensiunile contemporane şi sprijinind difuzarea poziţiilor internaţionale ale Franţei. Prin acţiuni permanente de cooperare lingvistică, acesta contribuie la propagarea şi dinamizarea practicii limbii franceze şi pune la dispoziţia publicului un important centru de resurse.

„Strategia culturală a Universităţii «Constantin Brâncuşi» este caracterizată printr-o dorinţă permanentă de deschidere spre exterior cât şi printr-un echilibru subtil între o politică de propagare şi cooperarea cu toate instituţiile române şi din exterior în vederea promovării valorilor Universităţii, oferind studenţilor şi profesorilor un mediu favorabil desfăşurării activităţii şi dezvoltării profesionale“, a precizat purtătorul de cuvânt al UCB, Mirabela Tufan.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite