Târgu-Jiu: Turiştii şi-au făcut apariţia în staţiunea Rânca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu mic cu mare, turiştii au schiat pe pârtia de la Rânca
Cu mic cu mare, turiştii au schiat pe pârtia de la Rânca

Peste o mie de turişti din toată ţara sunt aşteptaţi în această perioadă la Rânca, pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă. Majoritatea turiştilor vin în staţiunea montană pentru minivacanţa de Crăciun, care a început deja pentru cele câteva sute de persoane sosite în Rânca.

Primul lucru pe care l-au făcut turiştii când au ajuns în staţiune a fost să vină pe pârtie. Unii s-au dat cu schiurile sau cu placa, alţii cu săniuţele şi cu bobul. „Am venit în această dimineaţă, dar am fost şi ieri. Îmi place să mă dau cu schiurile şi cu placa. Pârtia este destul de bună, dar mai trebuie puţin lucrată“, spune Alexandra Branici, o turistă din Râmnicu-Vâlcea. „Am venit de sâmbătă şi stau până astăzi. Este prima dată când vin la Rânca. Extraordinară staţiune şi zăpada, drumul este foarte bun, însă pâria e prea accesibilă, are gheaţă, gropi, dâmburi, iar pe alocuri, zăpada s-a dus de tot”, spune an alt turism din Curtea de Aegeş, Mihai Mtei. Cei care nu au vrut să încerce deocamdată niciun sport de iarnă s-au limitat la privit sau le-au făcut fotografii celor de pe pârtie.


Încă o pârtie


Momentan funcţionează o singură pîrtie, M1, lungă de 650 de metri, iar joi vor fi deschise şi celelalte două. Anul acesta, surpriza o constituie o nouă pârtie, realizată la intrarea în staţiune. Pârtia are 200 de metri şi este destinată începătorilor, rolul ei fiind cel de decongestioare a aglomeraţiei de pe celelalte două pârtii. „Ar mai trebui zăpadă pentru pârtii, dar pentru început e ok. În weekend au fost peste 300 de turişti care au schiat, dar foarte mulţi vor veni între Crăciun şi Anul Nou. Ne-am luat toate măsurile pentru evitarea incidentelor neplăcute”, spune adminstratorul pârtiilor, Cătălin Mitroi. Drumul care urcă în staţiune a fost deszăpezit, iar drumarii lucrează la foc continuu pentru îndepărtarea omătului de pe marginea carosabilului. Cazarea şi cele trei mese costă 110 lei pe zi de persoană la o pensiune de două margarete şi 160 de lei la una de trei margarete. Cei care vor să se cazeze la un hotele de trei stee, aici, cazarea şi cele trei mese costă 200 de lei de persoană.

Preţuri mai ieftine


Pentru închirierea schiurilor, a clăparilor şi a beţelor, turiştii trebuie să plătească 20 de lei pe zi, faţă de 25 de lei, cât costa anul trecut. Închirierea săniuţelor costă între 5 şi 10 lei pe zi. Cel mai costă plimbare cu atv-ul sau snowmobiliul, unde, pentru o oră, trebuie să scoateţi din buzunar între 100 şi 140 de lei.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite