Târgu-Jiu: Trupul militarul ucis în Afganistan va fi repatriat astăzi în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sicriul cu trupul soldatului Constantin Laurenţiu Lixandru, ucis joi, pe câmpul de luptă din Afganistan,  va fi adus astăzi, în ţară, cu o aeronavă militară. În această seară, va fi depus  la Catedrala din Rovinari.

Trupul caporalului, care făcea parte din Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, din Craiova va ajunge astăzi, în aeroportul din Otopeni, unde va fi organizat un ceremonial militar.  Sicriul va fi transportat ulterior cu o maşină până la Rovinari, urmând ca în această seară, în jurul orei 21.00, să fie depus la Catedrala din localitate. Autorităţile locale vor ajuta la funeraliile eroului şi îi vor ridica şi o placă memorială. Caporalul Lixandru va fi înmormântat marţi, la ora 12.00, la cimitirul bisericii de lemn din oraş. La ceremonie sunt aşteptaţi ministrul Apărării, Gabriel Oprea şi Mitropolitul Olteniei.
Edilul din Rovinari, Dorin Filip, va propune Consiliului Local ca Lixandru să fie declarat cetăţean de onoare post-mortem al oraşului. Pentru curajul şi devotamentul de care a dat dovadă, o stradă din Rovinari îi va purta numele soldatului ucis în timpul unei misiuni de patrulare  în Afganistan.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite