Trimişi în judecată pentru înşelăciuni de peste 500.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihail Ovidiu Oncioiu şi Liliana Bandulea au fost trimişi în judecată, astăzi, în stare de arest preventiv, de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Aceştia au fost găsiţi vinovaţi de către procurori pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscal. Prejudiciul creat prin înşelăciune mai multor filme este de peste 740.000 de lei. „Parchetul a reţinut în actul de inculpare că cei doi inculpaţi, în perioada martie-aprilie 2009, au indus în eroare SC ROMPETROL DOWN STREAM SA Bucureşti şi SC GHITTA SRL Recea, judeţul Maramureş, cu ocazia încheierii şi executării unor contracte comerciale, de la care au achiziţionat mărfuri în valoare de 280.837 lei pentru plata cărora au emis file CEC, pentru a căror valorificare nu exista provizia necesară, prejudiciind cele două societăţi comerciale menţionate cu suma respectivă. În sarcina inculpatului Mihail Ovidiu Oncioiu s-a mai reţinut că în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, tot în perioada martie – aprilie 2009,  a indus în eroare şi SC RCI LEASING ROMÂNIA IFN SA Bucureşti, prin prezentarea de documente financiar contabile întocmite în fals ce nu conţineau date reale, încheind astfel trei contracte de leasing“, a declarat Cristina Ciobanu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Evaziune de peste 522.000 de lei

Mihail Oncioiu Ovidiu a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 522.000. „În perioada aprilie-iunie 2010 în mod repetat nu a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii administrate, SC ARCALDIN SRL Dăneşti, operaţiunile comerciale efectuate, prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma de 522.996 lei“, a mai precixat Cristina Ciobanu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite