Trimisă în judecată pentru şpagă, despăgubită cu 50.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mariana Văduva, conferenţiar universitar la Universitatea «Constantin Brâncuşi», a câştigat în instanţă despăgubiri de 50.000 de lei. Cadrul universitar a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru luare de mită, dar a fost achitată de trei instanţe de judecată.

Tribunalul Gorj i-a acordat Marianei Văduva despăgubiri în sumă de 50.000 de lei, pentru că a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, iar apoi a fost achitată de instanţa de judecată. Aceasta este conferenţiar la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii «Constantin Brâncuşi» din Târgu-Jiu. Mariana Văduva a cerut daune după ce, în anul 2007, a fost trimisă în judecată pentru luare de mită. Trei instanţe de judecată, ultima fiind Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au achitat-o faţă de acuzaţia care i-a fost adusă, iar aceasta a solicitat apoi daune. „Sentinţa mă bucură pentru că este ca o recunoaştere a adevărului. S-a arătat încă o dată că s-a făcut un abuz asupra mea şi că mi s-a adus un prejudiciu moral foarte mare. Este o victorie asupra abuzului şi nedreptăţii şi s-a arătat că nu am beneficiat de prezumţia de nevinovăţie, fiind incriminată de toată lumea. Am fost achitată de toate instanţele de judecată. Ceea ce am avut de demonstrat am demonstrat“, a declarat Mariana Văduva.

A fost reîncadrată de instanţă în universitate

Mariana Văduva a fost pusă pe liber de la universitate în urma scandalului de la începutul anului 2007, când procurorii şi poliţiştii au organizat un flagrant pentru luare de mită. Aceasta a câştigat tot în instanţa de judecată repunerea în funcţie. „Este o slăbiciune a sistemului. Dacă nu era vinovată nu trebuia să se întâmple nimic, iar, dacă era vinovată, trebuia să răspundă. Universitatea a fost obligată de instanţă să o reîncadrăm şi să-i acordă salariile pe care nu le-a primit“, a precizat rectorul Universităţii «Constantin Brâncuşi», Adrian Gorun.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a arătat în rechizitoriu că Mariana Văduva obliga studenţi să-i ofere anumite sume de bani pentru a-i promova examenele

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite