Târgu-Jiu: Trei sute de licenţiaţi, chemaţi din nou la examen : „Am dat o groază de bani degeaba şi îi dau în judecată“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii sunt revoltaţi şi avertizează că vor da în judecată instituţia de învăţământ. Absolvenţii Universităţii Spiru-Haret din Târgu-Jiu, care au urmat cursuri la forme de învăţământ la distanţă sau la frecvenţă redusă, vor susţine din nou licenţa în septembrie.

Sute de absolvenţi ai Universităţii Spiru-Haret au trecut astăzi pragul Centrului Teritorial pentru Învăţământ la Distanţă Târgu-Jiu pentru a afla dacă se numără printre cei trei sute de licenţiaţi care vor fi chemaţi din nou la examenul care va fi susţinut în perioada 15-30 septembrie. Gorjenii care au absolvit Facultăţile de Drept, Administraţie Publică, Istorie şi Limba şi literatura Română au răsuflat uşuraţi, întrucât au primit vestea că diplomele lor sunt recunoscute de către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovaţiei.

image

Există însă şi aproximativ 300 de licenţiaţi în Sociologie-Pshihologie, Muzică şi Finanţe-Bănci, care vorsusţine un nou examen pentru ca diploma să le fie recunoscută de minister.„Am acasă diploma în original şi am terminat şi masterul, la Braşov,  cu acea diplomă. Dacă scrie pe ea Ministerul Educaţiei, cum pot să spună că nu are nicio valoare? Mi-a fost recunoscută la locul de muncă. Regret că am dat o groază de bani degeaba. Am plătit 18 milioaneînmulţite cu  trei ani, faceţi calculul. Vreau să ne strângem mai mulţi şi mă duc în instanţă, să dăm universitatea în judecată“, a avertizat Oana Otilia Lăzăroiu, o femeie de 35 de ani, licenţiată în Psihologie.

image

Alţii s-au resemnat şi se pregătesc de zori pentru licenţă. „Am absolvit în 2009, la Geografie, şi am luat nota 10. Trebuie să susţin din nou, pentru că lucrez în Turism şi trebuie să plec la muncă în Grecia. Am nevoie de permisul de muncă şi pentru asta îmi trebuie diploma de licenţă“, a spus Florin, un târgujian de 29 de ani.

„Un examen foarte important pentru studenţi“

Dorin Taşcău, directorul instituţiei spune că vestea susţinerii unui nou examen de licenţă ar trebui să-i bucure pe foştii studenţi ai universităţii.

image

În jur de 300 de absolvenţi, din 2008 şi 2009, exceptând Dreptul, Administraţia Publică, Istoria şi Limba şi Literatura Română, vor susţine, în perioada 15-30 septembrie sau în februarie, un nou examen. Vin şi fac o simplă cerere, nu vor mai plăti niciun fel de taxă şi nu vor mai face niciun fel de dosar. Este foarte important pentru studenţi ca cei trei ani să fie recunoscuţi, iar acest nou examen se va da în prezenţa unei comisii din care va face parte şi un profesor din afara universităţii, tocmai pentru a confirma valabilitatea actului educaţional şi terminam tot acel conflict“, a declarat Dorin Taşcău.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite