Târgu-Jiu: Trei persoane urmărite naţional, prinse de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţişti ai structurilor de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, au depistat trei persoane care se sustrăgeau executării pedepsei închisorii, unor sentinţe penale sau arestării preventive.

În timp ce acţiona în incinta Pieţei Centrale din municipiul Târgu-Jiu, patrula mixtă formată din poliţist şi jandarm l-a depistat, în urmă cu două zile, pe D.C.P., de 31 ani, din municipiu. Cu prilejul verificărilor efectuate în bazele de date al poliţiei, s-a constatat că bărbatul figurează ca urmărit la nivel naţional, întrucât se sustrăgea de la executarea pedepsei cu închisoarea la care a fost condamnat de către Judecătoria Târgu-Jiu, în anul 2008. Bărbatul a fost condamnat să execute pedeapsa cu închisoarea de 2 ani şi 6 luni pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.
Ieri, după-amiază, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Târgu-Jiu l-au depistat în cartierul Obreja din municipiu, pe C.C., de 21 ani, din localitate, urmărit la nivel naţional. Acesta se sustrăgea executării unei pedepse cu închisoarea de 4 ani şi 6 luni, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, mandatul de executare a pedepsei fiind emis de către Judecătoria Târgu-Jiu.
În fapt, instanţa de judecată a reţinut că în perioada 1-8 martie 2010, tânărul împreună cu o altă persoană, au pătruns pe timpul nopţii, prin escaladare, într-un imobil aflat în construcţie situat în Tg-Jiu, iar de aici au sustras o centrală termică, mai multe calorifere, un boiler electric, un televizor alb–negru şi alte bunuri. Cei doi suspecţi au fost identificaţi la data de 18 martie 2010, ocazie cu care poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu i-au reţinut. Bunurile sustrase, evaluate la suma de 5.000 lei, au fost recuperate de poliţişti pe parcursul cercetărilor şi restituite părţii vătămate. Cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj. Aseară, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, l-au depistat pe Z.V.C., de 44 ani, din localitate.
Bărbatul, dat în urmărire naţională, a fost condamnat în anul 2007, de Judecătoria Târgu-Jiu, la executarea unei pedepse de un an închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, constând în aceea că în noaptea de 28 spre 29 august 2006, în jurul orelor 01.00, a pătruns într-un imobil din comuna Turcineşti, iar de aici a sustras un cazan din cupru. Poliţiştii l-au depistat pe Z.V.C., pe raza municipiului Tg-Jiu şi l-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj. Activităţile poliţiştilor fac parte dintr-o acţiune declanşată prin Dispoziţia Inspectoratului General al Poliţiei Române, având ca obiectiv prinderea şi clarificarea situaţiei persoanelor urmărite care se sustrag arestării preventive, executării unor pedepse cu închisoarea, ori împotriva cărora au fost emise mandate europene de arestare.
 


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite