Târgu-Jiu: VIDEO / Trei hoţi de pensii s-au dat în spectacol cu cătuşele la mâini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două femei şi un bărbat de etnie rromă, din Craiova, au fost reţinuţi aseară, după ce au i-au furat unei bătrâne 3100 de lei. Doljenii le-au reproşat astăzi poliţiştilor că i-au arestat pe nedrept şi s-au dat în spectacol, susţinând că se miră de acuzaţia de furt calificat.

După o noapte petrecută în arestul Inspectoratului de Poliţie Gorj, Lăcrămioara C., Persida D. şi Şavic C., trei persoane de etnie rromă, în vârstă de 31, 49 şi 61 de ani, din Craiova, au fost prezentate astăzi în faţa procurorilor. În loc să recunoască faptul că i-au furat pensia pe ultimele luni a unei bătrâne din Tismana, cei trei s-au dat în spectacol. „N-am făcut nimic. M-au arestat degeaba“, a spus Perseida Dumitru, una dintre cele două femei, în vârstă de 49 de ani. Fără ca ziariştii să o întrebe ce anume şi de unde a furat, craioveanca a insistat cu nevinovăţia până când s-a dat de gol, susţinând că „nu a intrat în nicio casă“. „N-am furat nimic. Mă mir şi eu de ce m-au arestat“, a completat-o Şavic, bărbatul acuzat de furt.

image

Poliţiştii au însă o altă variantă. „Au fost reţinuţi pentru că au acostat o persoană de 82 de ani, sub pretextul că vor să cumpere băuturi alcoolice, iar ulterior, profitând de neatenţia acesteia, i-au furat suma de 3100 de lei“, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj.

Prima victimă, dar nu singura

Furtul din Tismana a fost comis la sfârşitul săptămânii trecute, când cei trei au oprit un microbuz în faţa curţii bătrânei de 82 de ani şi s-au dat drept cumpărători de ţuică. Crezându-i de bună credinţă, octogenara s-a dus la beci şi a pregătit sticla cu alcool, iar între timp cele două pirande s-au ocupat de căutarea pensiei sale. Cu ţuica în portbagaj şi cu banii bătrânei în buzunar, doljenii s-au urcat în microbuz şi au plecat la drum, fiind opriţi întâmplător în trafic de poliţişti, fapt care a făcut ca misiunea de prindere a hoţilor să fie mai uşoară. „După ce partea vătămată a relatat faptul că cei trei se deplasau cu un microbuz de culoare verde, poliţiştii au stabilit că fuseseră opriţi în trafic, în localitatea Baia de Aramă, chiar în dimineaţa acelei zile, fiind astfel uşor de depistat. Aseară au fost reţinuţi. Există indicii că suspecţii sunt implicaţi în mai multe furturi din locuinţe“, a mai precizat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj.

image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite