Târgu-Jiu: Trei deţinuţi participă la concursul naţional „Poezie de Puşcărie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională a Penitenciarelor va organiza cea de-a II-a ediţie a concursului de creaţie „Poezie de Puşcărie“. Trei persoane private de libertate s-au înscris la competiţia naţională.

Penitenciarul Târgu-Jiu a organizat ieri, o activitate destinată  „ Zilei Internaţionale a Poeziei“. Cu această ocazie, 8 persoane private de libertate au  prezentat un program artistic în cadrul căruia au recitat poezii de Adrian Păunescu, Alexandru Macedonski, Florian Saioc, Spiridon Popescu, dar şi poezii creaţie  proprie şi au susţinut un program muzical. La acţiune au participat  poetul Vasile Ponea şi  cadre didactice de la Şcoala gimnazială „ Gheorghe Tătărăscu” care asigură şcolarizarea persoanelor private de libertate din Penitenciarul Târgu-Jiu . Manifestarea face parte din proiectul cultural CENACLU, derulat în penitenciarul Târgu-Jiu pe parcursul anului 2011, proiect coordonat  de subinspector de penitenciare Filiş George care are ca obiectiv încurajarea persoanelor private de libertate cu veleităţi artistice prin stimularea creativităţii şi a interesului pentru lectură, precum şi dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi relaţionare. 3 dintre cele 8 persoane private de libertate au prezentat creaţii proprii. Acestea s-au înscris şi la selecţia concursului de creaţie „Poezie de puşcărie“ ediţia a ll-a, organizată de Administraţia Naţională a Penitenciarelor în perioada 14.03.2011- 31.05.2011. Înscrierea poeziilor în concurs şi expedierea lor către Administraţia Naţională a Penitenciarelor se va face în perioada 01-22.04.2011.
Activităţile de educaţie şi asistenţă psihosocială derulate în perioada execuţională au scopul facilitării reintegrării  sociale a persoanelor private de libertate.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite