Târgu-Jiu: Trei bebeluşi s-au născut de anul nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Secţia Maternitate din cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu două fetiţe şi un băieţel au venit pe lume pe data de 1 ianuarie 2011.

În ultima zi a anului care tocmai a trecut au văzut lumina zilei tot trei bebeluşi, două fetiţe şi un băieţel. Cinci din cei şase bebeluşi au fost aduşi pe lume prin naştere normală. Una dintre mămici a născut o fetiţă prin cezariană, în noaptea de Revelion, după ora 12.00. Micuţa cântărea 2100 de grame. Potrivit medicilor, toţi bebeluşii născuţi pe cale normală au peste trei kilograme şi sunt perfect sănătoşi. Proaspetele mămici sunt fericite că au primit cel mai frumos şi mai emoţionant cadou din viaţa lor. 

Un an de concediu


Mamele care au născut pe 1 ianuarie nu vor mai sta doi ani acasă pentru a creşte copilul, ci doar un an. Valoarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului va rămâne neschimbată. Totusi, mamele din 2011 vor fi recompensate cu o primă în valoare de 500 RON dacă se vor întoarce la muncă după terminarea primului an din viaţa micutului, iar cele care nu vor dori să se întoarcă la locul de muncă după primul an, acestea vor avea posibilitatea să se afle în concediu fără plată pentru cel de-al doilea an.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite