Târgu-Jiu: Trăiesc lângă un canal colector plin de dejecţii şi suportă mirosuri pestilenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Nica ne arată canalul colector lângă care trăieşte
Constantin Nica ne arată canalul colector lângă care trăieşte

20 de familii de pe strada Vasile Cârlova, din Târgu-Jiu, sunt nevoite să suporte mirosurile pestilenţiale degajate de un canal colector. În urmă cu peste 50 de ani, în locul apei pline de deşeuri în care nu mai trăiesc nici măcar broaştele, curgea un izvor limpede cu peşti.

Cele aproximativ 20 de familii care trăiesc pe strada Vasile Cârlova, din municipiul Târgu-Jiu, trăiesc un adevărat coşmar odată cu venirea sezonului călduros. Canalul colector care trece prin faţa locuinţele lor degajă un miros greu de suportat.

image

Mai mult decât atât, unii dintre locuitori deversează dejecţiile de la animale direct în acest canal care se varsă apoi în râul Jiu, fără ca apa să mai fie filtrată. Constantin Nica, în vârstă de 72 de ani, ne spune că, de câteva zile, mirosul a devenit insuportabil: „Miroase îngrozitor. Acest canal vine de fabrica de cauciuc şi trece apoi prin cartierul de romi, Obreja. La noi este descoperit şi miroase foarte urât. Unii dintre locuitori au animale şi dejecţiile sunt deversate în acest canal. Mai este curăţat din când în când de lucrătorii primăriei, dar se face la loc foarte repede“. Soţia acestuia, Margareta Nica, spune că în urmă cu peste 50 de ani pe locul canalului colector curgea un izvor limpede plin cu peşti: „Era foarte frumos. Veneau oamenii la grătare pe marginea izvorului“.

S-au făcut controale

Ovidiu Ilie, comisarul şef al Gărzii de Mediu Gorj, spune că acest canal a fost construit în anii’ 70 de către fabrica de cauciuc, care îl folosea la eliminarea unor reziduri.Acesta s-a limitat doar să paseze răspunderea în sarcina Primăriei Târgu-Jiu: „Am dispus primăriei să remedieze situaţia gospodăriilor care deversează dejecţiile animalelor în acest canal, care nu mai este folosit de fabrica de cauciuc“.


Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu, a precizat toţi proprietarii caselor la care  s-au constatat că există deversări de la animale au fost obligaţi să-şi construiască fose.


image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite