Târgu-Jiu: Tomograful de pe Tudor Vladimirescu funcţionează după aproape cinci luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Computerul tomograf de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a fost reparat cu bani de la Consiliul Judeţean. Aparatul era defect de aproape cinci luni.

Potrivit lui Gheorghe Neaţă, managerul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, piesa care trebuia schimbată a fost achiziţionată cu 220.000 de lei de la firme de profil din Statele Unite ale Americii. Bani necesari au fost achitaţi de către Consiliul Judeţean Gorj, care a preluat spitalul. Aparatul a fost defect aproape cinci luni, timp în care bolnavii au fost nevoiţi să se deplaseze la alte spitale din Cărbuneşti, Craiova sau Petroşani. Unii au fost revoltaţi pe motiv că au scos bani din buzunar atât pentru transport cât şi pentru investigaţii. „Efortul financiar a meritat. A fost reparat un aparat atât de necesar bolnavilor din spital. Noi nu dispuneam de banii necesari“.
Tomograful a fost adus la spitalul de Urgenţă „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, prin transfer, de la Spitalul Fundeni din Bucureşti în urmă cu zece ani. Din lipsă de fonduri, tomograful nu a putut fi reparat.
Cei mai mulţi pacienţi care au nevoie de investigaţii sunt cei cu afecţiuni neurologice.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite