Târgu-Jiu: Tinerii învaţă să facă afaceri pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 150 de gorjeni s-au înscris la proiectul Rural-Antreprenor, care a fost dezbătut astăzi la muzeu. Programul presupune participarea la un curs gratuit şi oferirea de consultanţă pentru deschiderea unei afaceri în mediul rural.


Proiectul Rural-Antreprenor se adresează în mod special tinerilor din mediul rural, însă pot participa şi cei care locuiesc în mediul urban, cu menţiunea că aceştia nu vor beneficia de toate avantajele. Astfel, tinerii se pot înscrie gratuit la un curs pe internet, compus din şapte module, care va începe în luna martie. „Proiectul este orgnaizat de Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri şi Uniunea Europeană. Avem deja înscrise peste 150 de persoane şi numărul creşte. În comparaţie cu alte judeţe, este un număr foarte bun, se simte faptul că tinerii de aici nu au alte posibilităţi. Le dăm idei de afaceri din domenii ca agricultura, fabrici, producţie sau servicii“, a spus consultantul regional Raluca Mihai.


Tinerii, conştienţi că nu au alte posibilităţi


Corneliu Bodin are 19 ani şi locuieşte în Romaneşti. Tânărul s-a înscris la curs în speranţa că va reuşi să îşi deschidă propria afacere. „Vreau să văd avantajele şi dezavantajele unei afaceri, pentru că mă tentează să am propriul business. Organizarea acestui curs este o idee foarte bună, mai ales în ziua de astăzi, când tinerii nu au prea multe alternative“, a spus Corneliu. „Este criză şi alte posibilităţi nu prea sunt. Aş vrea să îmi deschid o afacere, dar încă nu m-am hotărât la un anumit domeniu. Tocmai de aceea am venit să mă înscriu la acest curs“, a adăugat Marius Bălu, un alt tânăr de 19 ani, din comuna Fărcăşeşti. Dan Doneci are 22 de ani şi îşi doreşte să devină intermediar pentru prestatorii de servicii independenţi. „Este o afacere în care aş avea de câştigat şi nu presupune mult muncă fizică, ci doar intelectuală. Sunt nerăbdător să văd cum se va derula acest curs de consultanţă în afaceri“, a precizat Dan.


Cursul este susţinut de Uniunea Europeană


Proiectul are ca obiectiv dezvoltarea culturii antreprenoriale şi creşterea expertizei, în vederea îmbunătăţirii abilităţilor, cunoştinţelor şi comportamentului managerial pentru actualii şi viitorii întreprinzatori, în special tineri. Rural-Antreprenor este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeşte în oameni!”.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite