Tinerii acuzaţi că au păcălit o mie de americani pe internet vor libertate, după ce procurorii au cerut să mai stea o lună în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Tribunalului Gorj au admis cererea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Gorj. De astăzi, toţi cei 13 tineri acuzaţi că au comis o fraudă de 20 de milioane de dolari vor mai sta în arest timp de 30 de zile, însă doar dacă li se va respinge luni recursul formulat la Curtea de Apel Craiova.

Cele 13 persoane din Bumbeşti-Jiu, Caraş-Severin, Argeş, Vâlcea şi Bucureşti vor rămâne în continuare în arestul Inspectoratului de Poliţie Gorj, după ce procurorul de caz a solicitat acest lucru.

„Admite propunerea formulată de Ministerul Public - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Biroul Teritorial Gorj şi prelungeşte arestarea preventivă a inculpaţilor pe o durată de 30 zile, începând cu data de 10 septembrie 2011 şi până la data de 09 octombrie 2011, inclusiv. Cu recurs. Pronunţată în şedinţa publică la Tribunalul Gorj", a fost decizia judecătorilor gorjeni.

Zece dintre cei 13 inculpaţi au formulat recurs la Curtea de Apel Craiova, urmând să fie judecaţi în cursul zilei de luni.Printre ei se numără şi un medic stomatolog din Bumbeşti-Jiu.

Tinerii arestaţi preventiv încă de la jumătatea lunii august sunt suspectaţi că, în perioada 2009-2011, prin postarea unor anunţuri fictive de vânzare a unor bunuri inexistente în realitate,autoturisme, motociclete, ambarcaţiuni uşoare, produse electronice, au indus în eroare mai mulţi cumpărători on-line, în cadrul platformelor de comerţ electronic, cărora le-au fost transmise informaţii false cu privire la realitatea anunţurilor, modalitatea de achiziţie, plata preţului, identitatea vânzătorului. Printre victime se numără o mie de persoane, iar prejudiciul este de aproximativ 20 milioane de dolari.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite