Ţepar cercetat pentru înşelăciune cu file cec fără acoperire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un târgujian de 32 de ani este cercetat pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, fiind acuzat că a cumpărat materiale de construcţii de la două firme fără să plătească. Valoarea prejudiciului este de 58.300 de lei.

Poliţiştii de investigare a fraudelor au finalizat ieri cercetările şi au propus trimiterea în judecată a administratorului unei firme din Târgu-Jiu, suspectat că a prejudiciat alte două societăţi comerciale cu suma de 58.300 de lei, prin emiterea de instrumente de plată fără acoperire.

„Ieri, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Gorj au finalizat cercetările faţă de G.D., de 32 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune prin emitere de file CEC fără respectarea dispoziţiilor legale.

Din probatoriul administrat de către poliţişti s-a constatat că suspectul, în perioada mai – august 2011, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a achiziţionat de la două firme, una din municipiul Bucureşti, iar cealaltă din municipiul Târgu-Jiu, materiale de construcţii, precum accesoriile pentru tâmplărie, vopsea lavabilă. Cu prilejul achiziţionării acestor mărfuri în valoare de peste 58.300 de lei, suspectul a indus în eroare reprezentanţii celor două firme prejudiciate, în sensul că, pentru plata şi garantarea plăţii acestor materiale, a emis 4 file CEC, fără a avea disponibil în cont şi fără a avea dreptul de emite astfel de instrumente de plată, fiind în interdicţie bancară", a anunţat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

Dosarul penal a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propunere de trimitere în judecată a bărbatului.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite