Târgu-Jiu: Teodor Ţârcă, specialist în imitarea fostului dictator Nicolae Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spune bancuri şi îl imită pe fostul dictator Nicolae Ceauşescu încă de pe băncile licelului. Teodor Ţârcă este un simplu muncitor, dar are un talent deosebit: imită diverse personaje foarte cunoscute.

Este un hâtru, dar şi un om foarte talentat. Nu are o pregătire de specialitate, dar este un actor înnăscut. Teodorescu Ţârcă, Teo, aşa cum îi spun cunoscuţii, imită diverse personaje binecunoscute, dar interpretează texte compuse chiar de el, spune glume şi bancuri cu o vervă deosebită şi reuşeşte să binedispună pe cei din jurul său. Teo nu se opreşte aici şi cântâ la fel ca Dolănescu sau ca alţi cântăreţi, dar cu versuri scrise de el. Este, aşa cum ar spune americanii, un one man show. Nu de puţine ori este chemat la nunţi sau la alte evenimente pentru a asigura buna atmosferă. Teodorescu Ţârcă este un simplu muncitor la Direcţia de Servicii Comunale. Acesta locuieşte în satul Bucureasa, din comuna Dăneşti. Primul personaj pe care l-a imitat a fost dictatorul Nicolae Ceauşescu, pe care l-a copiat chiar din liceu, după care a urmat Adrian Păunescu, Amza Pelea şi alţii. Cel mai aproape de sufletul său este Amza Pelea, cu care chiar şi seamănă la fizionomie. „Mă simt cel mai bine în pielea lui Amza Pelea. Este oltean, ca şi mine, şi poate de asta mă simt mai aproape de el“, spune Teo. 

A fost în vogă după Revoluţie

Teo, sau mai exact vocea lui, a fost chiar în vogă la puţin timp după Revoluţie, atunci când Nicolae Ceauşescu era încă viu în memoria oamenilor. A înregistrat o casetă audio cu glume făcute de el în care îl imită pe Nicolae Ceauşescu. Asfel, vocea lui Nicolae Ceauşescu, în spatele căreia se afla Teo se auzea în toate pieţe din judeţ şi numai. Caseta a avut un suces foarte mare şi s-a vândut nu numai în Gorj, ci şi în alte zone ale ţării. Cu banii câştigaţi de pe înregistrarea respectivă, Teo şi-a cumpărat două vaci de rasă.

A fost exmatriculat de la Şcoala de miliţie

Telentul său i-a adus lui Teo şi multe neplăceri de-a lungul vieţii sale. Încâ de pe băncile liceului a început să-l imite pe Ceauşescu şi să spună bancuri politice. Îi distra pe colegi, dar şi pe profesori, care erau mai îngăduitori cu el. Teo a terminat şcoala profesională, după care, culmea, a vrut să se facă miliţan. A intrat la Şcoala de subofiţeri de miliţie de la Câmpina, dar nu a putut să-şi ţină în frâu pornirile artistice. A continuat să spună bancuri politice şi să-l imite pe Ceauşescu şi pe comandantul unităţii, până când un locotenent i-a făcut un raport şi a fost exmatriculat şi trimis să termine stagiul militar la pompieri, în Bucureşti. Mai târziu, cu puţin timp înainte de Revoluţie a fost oprit pe stradă de un ofiţer de securitate, care l-a luat la întrebări. Teo i-a spus un banc politic şi i-a făcut o scurt demonstraţie de cum îl imită pe Ceauşescu. Securistului i-a plăcut şi l-a lăsat în pace.



Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite