Târgu-Jiu: Târgujienii vor plăti mai puţin pentru un loc în cimitir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii municipalităţii  au decis să micşoreze cu 30 la sută taxele pentru un loc de veci în Cimitirul Municipal. Măsura a fost luată din cauza restanţelor pe care le au mai mult de jumătate din deţinătorii de morminte la taxa de concesionare.

Consilierii au decis la propunerea reprezentanţilor firmei care administrează Cimitirul Municipal, să scadă valoarea taxelor percepute persoanelor care au concesionat locuri de veci la marginea Târgu-Jiului. Recesiunea şi lipsa banilor i-au determinat pe târgujieni să strângă cureaua şi să aşeze în coada listei de facturi plata taxelor pentru concesionarea şi întreţinerea lorurilor de veci. Alexandru Zaharia, directorul Edilitara, a declarat că sunt datorii pentru 8000 de morminte: „Sunt 12.000 de morminte în Cimitirul Municipal, iar pentru 8000 de locuri de veci există datorii. Gradul de colectare a taxelor este de 40%. Sperăm ca după această scădere, să se înregistreze un grad de colectare de 60-70%. Taxa de întreţinere s-a redus cu 30%, de la 45,8 lei la 30 de lei. În ceea ce priveşte taxa de concesiune pe şapte ani, aceasta s-a redus de la 63,5 lei metrul pătrat la 48 lei pe metrul pătrat. Sper că cetăţenii vor fi mai liniştiţi“, a declarat Alexandru Zaharia.

„Foarte bine că s-au redus taxele“

Vasile Hortopan are 74 de ani şi vine zilnic în cimitirul municipal, pentru că aici sunt îngropate soţia şi fiica lui. Scăderea taxelor este pentru acesta o veste foarte bună. „Nu am datorii către administraţia cimitirului, dar este foarte bine că s-au redus taxele, pentru că erau mulţi oameni care nu aveau cu ce să plătească. Sunt de acord cu plata taxei de întreţinere, pentru că se face curăţenie în cimitir“, a spus Vasile Hortopan.


Constantin Bodislav spune că abia îi mai ajuinge pensia pentru plata locului de veci. „Am plătit 60 de lei pe an taxa de întreţinere. Este greu, pentru că am o pensie de 700 de lei din care trebuie să-mi întreţin familia şi copiii, aceştia neavând un loc de muncă. Este foarte bine că s-au redus texele, aceste măsuri vin în sprijinul oamenilor care nu puteau plăti taxele anterioare“.







image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite