Târgu-Jiu: Târgujienii sunt aşteptaţi la mici şi bere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele  muncicipiului Târgu-Jiu debutează astăzi şi vor dura până duminică, perioadă în care organizatorii au pregătit numeroase evenimente şi spectacole pentru cetăţeni. Peste 40 de comercianţi cu mici şi bere şi-au făcut apariţia dis de dimineaţă.

Pentru zilele municipiului Târgu-Jiu, care sunt organizate de azi până duminică, primăria a alocat 50.000 de lei.  Diverşi sponsori din judeţul Gorj au alocat alte câteva zeci de mii de lei  pentru organizarea spectacolelor. La Târgu-Jiu şi-au făcut apariţia 44 de comercianţi de mici şi bere din, Satu-Mare, Târgovişte, Râmnicu Vâlcea, Craiova, Târgu-Jiu dar şi din alte judeţe.  „Am adus câteva sute de kilograme de carne de mici. Sper să vând în jur de o mie de mici pe seară. Am şi un distribuitor bun de bere. Nu e prima dată când vin“, a spus Viorel Bordăceanu, un comerciant din Covasna. Pentru cele şase zile fiecare comerciant plăteşte 2000 de lei, astăzi fiind gratuit. Mâine, începând cu ora 11.00 va fi deschis Târgul Meşterilor Populari din Oltenia. „În jur de 20 de olari, sculptori, meşteri cu ceramică şi alte produse tradiţionale au posibilitatea să-şi expună creaţiile în căsuţele special amenajate în centrul oraşului“, a declarat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu.  Tot mâine, la ora 18.00, va avea loc un spectacol de dans, organizat de Palatul Copiilor, invitat special fiind Mihai Constantinescu.  După orele 21.00 Teatrul Masca din Bucureşti va susţine spectacolul „Pierrot Lunatecul“.


Andra şi Connect-R,  la Zilele municipiului


Miercuri vor avea loc  mai multe simpozioane şi expoziţii de fotografii  înzona centrală a oraşului, iar joi, 20 mai, Teatrul de Păpuşi „Pinocchio“ va organiza premiera spectacolului „Punguţa cu doi bani“. Iubitorii muzicii populare sunt invitaţi vineri, 21 mai, în Piaţa Prefecturii. Artiştii de la Ansamblul „Doina Gorjului“ şi „Maria Lătăreţu“ organizează spectacol folcloric. Andra, Connect – R şi Direcţia 5 sunt capetele de afiş la Zilele oraşului Târgu-Jiu. Concertul susţinut în seara duminică seara de Andra, Direcţia 5 şi Connect-R se va încheia cu un foc de artificii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite