Târgujienii care nu-şi plătesc amenzile, puşi să dea cu bidineaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul trecut, pentru 62 de persoane amenzile neplătite s-au transformat în ore de muncă. Numărul a crescut considerabil în 2011, iar cei care ignoră deciziile judecătorilor vor fi căutaţi acasă de poliţişti.

99 de oameni din oraşul lui Brâncuşi sunt nevoiţi să munceasă în acest an în folosul comunităţii, întrucât nu şi-au achitat amenzile la timp. 30 dintre ei au scăpat deja de sarcina dată de instanţa de judecată, fiind nevoiţi să ajute fie la înfrumuseţarea oraşului, alături de angajaţii societăţii Edilitara, fie la salubritate.

„Este vorba de amenzile contravenţionale neachitate, transformate de instanţa de judecată în muncă în folosul  comunităţii. În 2010 am avut 62 de sentinţe,din care 20 de mandate au fost executate, iar 42 au fost retransmise instanţei de judecată pentru a hotărî ce va face în continuare. În 2011 am avut o creştere a numărului de mandate, 99 până în acest moment, din care s-au executat 30. Colaborăm cu Poliţia Municipală pentru depistarea celorlalte 69 de persoane şi aducerea lor pentru executare. Sunt mai mult activităţi în care pot efectua această muncă, vopsitorii, zugrăveli, salubritate, marcaje rutiere, în funcţie de pregătirea profesională a fiecăruia dintre contravenienţi”, declară Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Târgu-Jiu. 

Potrivit acestuia, există oameni care au de efectuat şi 300 de ore de muncă în folosul comunităţii în 2011, dar cei mai mulţi vin cu mandate cuprinse între 10 şi 30 de ore, în funcţie de valoarea amenzii. Vizate sunt şi prostituatele amendate de oamenii legii. Reprezentanţii societăţii Edilitara se bucură că vor primi o mână de ajutor. „Ne bucurăm dacă vom primi ajutor. Eu mă feresc de amenzi, pentru că nu mi-aş dori să ajung în această situaţie”, susţine Ilona Guran, muncitor în cadrul Primăriei Târgu-Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite