Târgujienii care îşi udă grădinile, debranşaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care vor fi depistate de reprezentanţii societăţii Aparegio că-şi irigă grădinile din reţeaua publică de alimentare cu apă potabilă vor primi mai întâi un avertisment, iar apoi vor fi debranşate.

Măsura a fost luată pe timpul caniculei, întrucât consumul iraţional face ca presiunea să scadă, iar locatarii de la bloc se confruntă cu această problemă. „Am avut semnale că scade presiunea seara la bloc. Aparegio face apel la cetăţenii de la Târgu-Jiu să fie cât mai raţionali în utilizarea apei potabile, asta înseamnă să se evite orice formă de risipă prin udatul grădinilor, platformelor betonate, maşinilor, foarte multă apă se foloseşte la irigaţii, mai ales în cartierele cu case. La nivelul societăţii Aparegio au fost constituite echipe de control, se deplasează în fiecare zi în teren şi verifică, în special cartierele în care sunt case, pentru a vedea dacă se face risipă”, a precizat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu.

Vizaţi sunt şi târgujienii care îşi spală maşinile în curte. „Cei care sunt depistaţi că folosesc apa în mod iraţional vor primi un avertisment, după care va urma debranşarea. Se plăteşte apa, dar trebuie ţinut cont că suntem într-un oraş civilizat şi trebuie să ne gandim şi la cei care au presiune scăzută din cauza consumului iraţional”, a adăugat Ramona Evulescu.

„Nu pun apă decât la păsări”

Virgilia Preoteasa, o târgujiancă de 85 de ani, care locuieşte pe strada Lainici, spune că areo mică grădină pe care o udă doar ploaia. „Ştiu că nu avem voie şi nu am udat grădina. Sper să plouă. Apa o folosesc doar pentru consum şi pentru puişori. Nu vreau să fiu debranşată”, declară pensionara.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite