Târgu-Jiu: Psihologii nu exclud noua ipoteză descoperită în cazul tânărului sinucigaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Maria Tomescu
Foto: Maria Tomescu

Pe data de 25 decembrie se împlineşte o lună de la moartea lui Alexandru Popovici. Psihologii nu exclud varianta inspectorilor şcolari şi spun că este posibil ca Alex să fi suferit o depresie puternică, imaginându-şi o conversaţie fictivă.

În timp ce familia susţine că tânărul de 19 ani era orbit de dragostea pentru profesoara de română, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar spun că Ramona Mischie a vrut doar să-i acorde o mână de ajutor. Camelia Bibere, inspector general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Gorj, ia în calcul şi varianta din care rezultă la Alex ar fi vorbit singur pe messenger. Specialiştii spun că persoanele depresive sunt capabile să recurgă la asemenea fapte.

Nu e ceva normal să-şi imagineze aşa ceva, dar cred că, la un moment, dat tânărul îşi pierdea contactul cu realitatea.  Având în vedere că este o sinucidere, putem să spunem că e vorba şi de o depresie, iar pe internet încerca să-şi formeze relaţii cu prietenii. În general, în toate poveştile de iubire sunt informaţii care nu concordă cu realitatea, dar dacă şi-a făcut şi un id, înseamnă că era o structură dizarmonică. Aş merge pe o depresie, prin acest dialog imaginar el încerca să ducă o viaţă normală, îşi crease un fel de a doua viaţă şi mai mult, dacă dialoga el cu el, niciodată nu era expus la refuz, la interpretări. Totul era aşa cum îşi dorea el, poţi să găseşti la persoanele  depresive un astfel de comportament“, Maria Tomescu, psiholog specialist.

Anchetatorii nu sunt la curent cu această ipoteză. „Nu cunosc nimic despre faptul că mesajele erau date de pe acelaşi calculator. Ramona Mischie a precizat în declaraţia dată că deseori obişnuia să vorbească pe messenger cu Alexandru", a precizat Emil Moţa, procurorul de caz.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite