Târgu-Jiu: Târg de Iarnă cu preţuri de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Oferta de produse este diversificată
Târgu-Jiu: Oferta de produse este diversificată

Doar zece comercianţi şi-au expus produsele la Târgul de Iarnă, deşi municipalitatea a amplasat 20 de căsuţe. Majoritatea agenţilor economici au redus preţurile cu câteva procente faţă de anii trecuţi, deşi producătorii au scumpit marfa.

Comercianţii care au venit la Târgul de Iarnă plătesc câte 72 de lei pe zi pentru căsuţele de lemn unde îşi expun marfa. Preţurile produselor sunt la fel ca în anii anteriori sau chiar mai mici, vânzătorii fiind nevoiţi să le reducă, din cauza crizei economice.

targ de iarna

„Preţurile produselor pe care le comercializez sunt mai mici cu 5-6 la sută faţă de 2009, deşi marfa pe care o cumpărăm s-a scumpit. Nu avem ce face, trebuie să vindem şi ne mulţumim şi cu mai puţin. Avem cadouri şi instalaţii specifice sărbătorilor de iarnă, figurine cu Moş Crăciun, îngeraşi şi brăduţi. Preţurile sunt cuprinse între cinci lei şi treizeci de lei“, spune Ion Greere, un comerciant din comuna Alimpeşti. Alţii nu şi-au permis să reducă preţurile, însă le-au lăsat la fel ca anul trecut.

targ de iarna

„Deşi produsele s-au scumpit, noi am lăsat preţul la fel. Avem preţuri de criză, dar începutul nu e promiţător deloc, până acum nu am avut niciun client. Cel mai ieftin produs costă opt lei, iar cel mai scump, o maşinuţă cu radiocomandă, şaizeci de lei. Comercializăm jucării, dar nu ne aşteptăm să facem vânzare bună, pentru că lumea nu mai are bani“, spune Daniel Cobzaru, din Rovinari.


Clienţi din ce în ce mai puţini


Kulcsar Kalmar a venit din Harghita la Târgul de la Târgu-Jiu, unde comercializează produse artizanale făcute chiar de el, dar şi îmbrăcăminte.

targ de iarna

„Unele preţuri sunt mai mici, altele mai mari. La obiectele din lemn confecţionate de mine am mai lăsat la preţ. O căciuliţă costă între 10 şi 25 de lei“, spune acesta. Clienţii nu s-au îngrămădit să cumpere obiecte specifice sărbătorilor de iarnă, majoritatea dintre ei preferând doar să arunce o privire. „Am văzut că sunt produse diversificate. Deocamdată nu m-am hotărât ce o să cumpăr, mai analizez“, spune Iuliana.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite