Târgu-Jiu: Tânărul care s-a spânzurat la Schela a scris pe site-ul psihedelicilor: „Vin!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul de muzică electronică s-a sfârşit tragic în comuna gorjeană Schela. Cristian Dobre, unul dintre participanţi, în vârstă de 30 de ani, din Buzău, s-a spânzurat de creanga unui fag din pădure. Acesta a fost observat ieri-dimineaţă, în jurul orei 07.00, de către mai mulţi tineri bulgari.

Alătura-te Călătoriei Focului care te va conduce prin toata Infinitatea ta, trecând prin gânduri şi planuri, visuri şi vieţi trecute, conştientizându-ţi limitele pentru a fi arse, pereţii pentru a fi topiţi, rearanjând particulele pentru a descoperi noi căi şi tuneluri întortocheate, luând forme variate pe calea spre Dumnezeu. Pregăteşte-te pentru o Adunare în flăcări pe tărâmurile Dacilor, triburi ale Focului Sacru continuu în jurul căruia viaţa toată se centrează, maeştrii focului vor ridica cheia către Portal, arzând cicluri, construind Spirala“, cu acest mesaj a fost atras buzoianul Cristian Dobre în pădurea de la Schela, unde psihedelicii, din întreaga lume, au organizat a treia ediţie a Festivalului „Rebirth Fire“.

Pe 27 aprilie, după ce a citit mesajul de pe site-ul organizaţiei oculte, Cristian a anunţat, de pe adresa de Facebook, că va fi nelipsit la spectacolul de muzică electronică, lucru care s-a şi întâmplat. „Vin!“, a confirmat Cristian Dobre. Şi s-a dus!

Citeşte şi: "Cartof” trebuia să fie la mare în ziua sinuciderii

Tânărul de 30 de ani a ajuns, în urmă cu cinci zile, în Pădurea Cornetu, din Schela, alăturându-se celor peste o mie de adepţi ai acestei mişcări, iar aseară ar fi trebuit să se îndrepte spre apartamentul din Buzău. „Ieri-dimineaţă, am aflat că s-a spânzurat. Eram cu organizatorii, când un prieten de-al lui Cristian a venit furios spre noi şi ţipa ca din gură de şarpe că  mâncarea este foarte scumpă în pădure şi că din cauza asta s-a spânzurat amicul lui, declară Roxana, o tânără din Galaţi. Psihedelicii spun că în pădure au existat două bucătării, iar preţurile au fost piperate. „Opt lei a costat o ciorbă, iar o farfurie cu mâncare mai deosebită costa 10 lei. Orice băutură avea preţul de 5 lei. Cred că sinucigaşul a consumat şi plante etnobotanice sau droguri, altfel nu avea de ce să recurgă la acest gest. Sunt sigură că au fost şi tineri care au avut plante halucinogene cu ei. Ştiu că am văzut şi un stand Yoga, unde se făcea masaj“, precizează Andreea, o altă adeptă a acestei mişcări. „Am înţeles că era supărat de modul de organizare şi în special de mâncare, pentru că a fost foarte scumpă. Sunt tulburat de ceea ce s-a întâmplat aici“, a declarat Dumitru Buda, amicul celui care şi-a pus capăt zilelor. Trupul neînsufleţit al bărbatului de 30 de ani a fost găsit la câţiva metri de corturile psihedelicilor. „Nu se afla în dreptul cortului său, ci mai departe“, declară medicul legist Iulian Dascălu. Potrivit acestuia, tânărul a murit asfixiat şi nu au fost descoperite, la prima cercetare, urme de violenţe pe corpul sinucigaşului. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj. „Se vor lua probe pentru examenul toxicologic pentru a vedea dacă a fost băut sau dacă a consumat altceva“, a mai precizat medicul Iulian Dascălu. Rezultatul necropsiei va fi prezentat în cursul acestei zile. Familia lui Cristian Dobre este aşteptată la Târgu-Jiu, pentru a ridica trupul neînsufleţit al bărbatului.

„S-a purificat de tot“

Primarul comunei Schela a participat la spectacolul de muzică electronică, fiind impresionat de evenimentele care au avut loc în Pădurea Cornetu. „A fost extraordinar de frumos. I-au lăsat pe toţi localnicii din Schela să vină la festival. Păcat că s-a terminat tragic. Am înţeles că acel băiat era nemulţumit de organizare, dar mie mi s-a părut foarte frumos. Acum s-a purificat de tot. Cine ştie ce o fi consumat el de şi-a pus frânghia de gât?“, se întreabă Aristide Şerbănescu, primarul din Schela.

Anchetă în derulare

Poliţia efectuează în contiuare cercetări pentru a afla ce s-a întâmplat. „E o sinucidere. Lucrurile sunt clare. Până când nu se va efectua examenul toxicologic nu ne vom putea pronunţa“, a declarat Viorel Caragea, inspectorul şef al Poliţiei Gorj.

Rebirth Fire, Psychedelic Music and Arts Dance Festival, a fost organizat pentru a treia oară în România, după ediţiile de la Ploieşti şi Constanţa. „Locul a fost superb, dar ca şi petrecere ne-am distrat mai mult în ediţiile anterioare. Nici nu ştiu dacă voi mai participa la vreo ediţie viitoare“, a mai precizat Roxana, tânăra din Galaţi. Pe chipurile celor care zăceau în corturi, după nopţi la rând de distracţie, nu se schiţa nicio reacţie şi niciun semn de disperare. Singurii care s-au speriat de această veste au fost sătenii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite