Târgu-Jiu: PORTRET / Tânărul care merge în mâini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are numai 21 de ani şi a plecat în Italia special pentru a face arte marţiale. Alexandru Bîgiu practică sportul „capoeira“ de aproape trei ani şi reuşeşte să meargă în mâini pe o distanţă de peste o sută de metri.

A fost atras de mic de sporturile extreme. Nu pentru că urmărea la televizor lupte de K1, ci pentru că îl vedea zilnic pe tatăl său în timp ce bătea cuie şi spărgea pietre cu palma, demonstraţii pe care le făcea pentru mai multe posturi naţionale de televiziune. „Mi-am petrecut copilăria la Mătăsari. Tatăl meu era conducător auto, iar în timpul liber participa la emisiuni televizate, în care îşi demonstra abilităţile sportive. Bătea cuie cu palma şi spărgea pietre dintr-o singură lovitură. Toate aceste demonstraţii îmi plăceau foarte mult. Încă de atunci, mi-am dorit să desopăr un sport în care să fac performanţă“, spune Alexandru Bîgiu. Cu toate că acum nu suportă scandalurile, atunci când era la grădiniţă, Alexandru se duela cu toţi copii de vârsta lui. „Nu lăsam pe nimeni să mă calce în picioare şi tot timpul îmi propuneam să fiu primul. La grădiniţă mă băteam cu cei de vârsta mea şi nu-mi plăcea niciodată să pierd“, susţine tânărul de 21 de ani. Adolescent fiind, Alexandru şi-a împărţit viaţa între şcoală, sala de forţă şi dansurile populare. În liceu, acesta obişnuia să fugă de la şcoală pentru a se antrena şi visa să devină un luptător de performanţă. Imediat după studiile liceale, tânărul a luat decizia de a pleca în Italia, unde practica două sporturi diferite. „După bac, m-am dus direct în Italia, la fraţii mei, care m-au susţinut financiar. Am plecat cu un prieten din Craiova. El practica box şi karate. Împreună am descoperit sportul capoeira, fiind nevoit să plătesc pentru înscriere 50 de euro, plus echipamentul şi taxa lunară de 50 de euro. Maestrul era brazilian. Mergeam la două săli. Pentru sportul full contact mă antrenam trei ore pe zi iar la şedinţele de capoeira exersam două ore. Timp de trei ani, am descoperit cele mai grele scheme. La capoeira era mai relaxant, întrucât antrenamentele se desfăşurau pe un fundal muzical asigurat de cântece specifice braziliene“, spune Alexandru.

Vrea să înfiinţeze o şcoală de capoeira la Gorj

Sporturile extreme i-au adus lui Alexandru şi multe accidentări. „Odată am căzut în cap la saltul mortal. M-am lovit şi la mână, dar nu am renunţat până când nu am reuşit să fac acel salt. Loviturile mai mult se simulează“, spune tânărul priceput la capoeira. Acesta spune că din cauza crizei a fost nevoit să se întoarcă la Mătăsari, fiind departe de maestrul care l-a iniţiat în artele marţiale, dar şi de prietenii alături de care exersa în Italia. „Criza şi-a pus amprenta şi costurile deveniseră din ce în ce mai mari. A trebuit să mă întorc în România, unde m-am lovit de aceleaşi probleme materiale. Dacă aş găsi un sponsor, aş fi dispus să-i antrenez pe tinerii care vor să practice acest sport“, a încheiat Alexandru Bîgiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite