Târgu-Jiu: Tâlhari hunedoreni, băgaţi în beciul Poliţiei Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii acuzaţi de furturi au fost prezentaţi procurorilor
Tinerii acuzaţi de furturi au fost prezentaţi procurorilor

Patru tineri, din oraşul hunedorean Uricani, au fost arestaţi, aseară, după ce poliţiştii au depistat în portbagajul maşinii cu care se deplasau 25 de cartuşe de ţigări, furate dintr-un magazin din Târgu-Jiu.

Membrii grupului infracţional, specializat în furturi din societăţi comerciale, au fost reţinuţi de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Suspecţii vor fi prezentaţi, în cursul acestei zile, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cu propunere de arestare preventivă. Cercetările poliţiştilor arată că joi noaptea, în jurul orei 03.00, în timp ce derulau activităţi pentru prevenirea furturilor de autovehicule, poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale au observat pe strada Cerna, un autoturism cu numere de înmatriculare străine, care nu îşi justifica prezenţa în zona respectivă.

A fost solicitat sprijinul poliţiştilor din cadrul Biroului Rutier Municipal, care au oprit pentru control autoturismul suspect. În autoturismul condus de către F. Andrei, de 24 ani, au mai fost identificaţi L.S. Ştefan, de 25 ani, P.R. Gheorghe, de 24 ani şi M.L. Marcel, de 33 ani, toţi din oraşul Uricani, judeţul Hunedoara. În autoturism, poliţiştii au găsit 25 cartuşe ţigări, a căror provenienţă nu a putut fi justificată de nici unul dintre ocupanţii autovehiculului. Suspecţii au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Tg. Jiu, unde, pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că ţigările au fost sustrase dintr-un magazin alimentar situat în Târgu-Jiu, pe strada Calea Severinului, în care au pătruns prin efracţie. Valoarea prejudiciului cauzat prin acest furt a fost estimată la suma de 2.000 lei“, declară Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj.

Extinzând cercetările, poliţiştii au mai stabilit că cei patru tineri, în aceeaşi noapte, au forţat sistemele de închidere ale uşilor de acces de la alte două magazine situate pe strada Victoria şi strada 1 Decembrie 1918, din Târgu- Jiu, însă nu au reuşit să sustragă alte bunuri. Poliţiştii au dispus reţinerea pe timp de 24 de ore a suspecţilor, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Cercetările continuă pentru identificarea şi prinderea tuturor membrilor grupului infracţional, documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului cauzat prin comiterea acestor infracţiuni.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite