Târgu-Jiu: Tablouri de artizanat şi sculpturi din săpun, lucrate de către deţinuţi, au fost expuse la Biblioteca Judeţeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deţinuţii sunt pasionaţi de produsele de artizanat
Deţinuţii sunt pasionaţi de produsele de artizanat

Penitenciarul Târgu-Jiu a organizat expoziţia cu vânzare de lucrări manufacturate specifice Sărbătorilor Crăciunului. Lucrările constau în tablouri de artizanat şi sculpturi din săpun confecţionate manual de către deţinuţi.

Două persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu au confecţionat tablouri din paie specifice sărbătorilor de iarnă precum şi sculpturi din săpun. Este vorba de Grigore Neculai de 55 de ani şi Sandu Lulu de 47 de ani, doi deţinuţi pasionaţi de obiecte de artizanat. Ei spun că realizarea acestor tablouri necesită migală şi talent. Bucăţile din paie uscate trebuie lipite cu mare grijă pe pânza de culoare închisă.  Acestea prezintă scene din poveşti de iubire, flori, brazi de Crăciun şi altele. Sculpturile realizate din săpun reprezintă o iesle pentru oi. Expoziţia handmade a deschis astăzi campania „Împreună pentru cultură! Ajută! Dăruieşte o carte. Spune DA informării” care se realizează în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană “Christian Tell” din Târgu-Jiu.
Campania constă în donaţii de carte şi materiale culturale sau artistice  precum şi  realizarea unor abonamente cu titlu gratuit la diverse publicaţii în vederea măririi şi diversificării fondului de carte pentru persoanele private de libertate existent la Biblioteca Penitenciarului. De asemenea, sumele obţinute prin vânzarea obiectelor de artizanat  vor fi folosite pentru dotarea Bibliotecii Penitenciarului Târgu Jiu.
Un grup de copii, pasionaţi de lectură, au vizitat obiectele expuse.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite