Târgu-Jiu: VIDEO/ Sute de tineri gorjeni sunt atraşi de haina de jandarm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înscrierile la Academia de Poliţie «Alexandru Iona Cuza» Bucureşti şi la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi din Drăgăşani şi Fălticeni au început de ieri. Sute de absolvenţi şi tineri din judeţul Gorj care doresc să devină ofiţeri şi subofiţieri de jandarmi sunt aşteptaţi până pe 8 iulie să se înscrie la examenul de admitere.

Campania de recrutare a candidaţilor care vor să activeze în jandarmerie ca ofiţeri şi subofiţeri a început de ieri. Tinerii care doresc să urmeze o carieră militară sunt aşteptaţi să se prezinte la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, între orele 15 şi 19, pentru a se înscrie. Printre primii tineri veniţi să-şi depună dosarul de înscriere s-a numărat şi Georgian Boltaşu, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional «Spiru Haret», care îşi doreşte să intre la Academia de Poliţie. „Îmi place foarte mult uniforma şi statutul, care îl au cei care lucrează în această instituţie. Mi se pare o meserie care este respectată“, a spus Georgiana Boltaşu.


Florin Lupescu este în ultimul an la Liceul cu Program Sportiv din Târgu-Jiu. Acesta a jucat fotbal la o echipă de juniori, iar acum îşi doreşte să devină jandarm: „Mi-aş dori să devin ofiţer jandarm. Consider că sunt capabil să practic această meserie pentru că de un an de zile mă pregătesc intens. Prefer să urmez o carieră militară pentru că este un loc de muncă stabil şi îmi place genul acesta de muncă“.

image

Tinerii din Gorj, printre cei mai dornici din ţară să îmbrace haina militară

Campania de recrutare se va încheia pe 3 iunie pentru Academia de Poliţie şi pe 8 iulie pentru şcolile de subofiţieri jandarmi. Candidaţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă ître 18 şi 27 de ani, iar înălţimea minimă pentru băieţi să fie de 170 cm, iar pentru fete de 165 cm. Mr. Gheorghe Boltaşu, şeful Serviciului de Resurse Umane, a precizat că, în fiecare an, judeţul Gorj este fruntaş la numărul de candidaţi care vor să îmbrace haina militară. Anul trecut, aproximativ 500 de tineri gorjeni s-au înscris la Academia de Poliţie şi la şcolile de subofiţieri, judeţul Gorj clasându-se pe locul doi în ţară.

15% din candidaţi sunt admişi

Concurenţa este foarte mare la Academia de Poliţie şi la şcolile de subofiţeri jandarmi. „În jur de 15% dintre candidaţii din judeţul Gorj ajung să fie admişi“, a precizat Gheorghe Boltaşu. La Academia de Poliţie sunt 103 locuri, iar la cele două şcoli de subofiţeri sunt puse la bătaie 306 locuri.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite