Târgu-Jiu: Sute de copii din toată ţara luptă pentru trofeul Festivalului Naţional de Folclor «Pe Fir de Baladă»

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Folcloric Interjudeţean pentru copii şi tineret «Pe Fir de Baladă» a debutat astăzi la Târgu-Jiu. Cea de-a 34-a ediţie a reunit 250 de copii de la mai multe ansambluri populare din ţară.

Copii şi tineri de la ansmablurile populare din Argeş, Bistriţa-Năsăud, Constanţa, Dolj, Mehedinţi, Olt, Suceava, Timiş şi Gorj participă la cea de-a 34-a ediţie a Festivalului Folcloric Interjudeţean «Pe Fir de Baladă», organizată la Târgu-Jiu. Evenimentul a început, în această dimineaţă, cu o frumoasă paradă a portului popular, ce a avut ca punct de plecare Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“. Membrii ansamblurilor populare au fost  grupaţi pe judeţe. Începând cu ora 11.00, festivalul a continuat la sediul Casei de Cultură cu o competiţie între solişti şi instrumentişti de la ansmablurile din judeţele enumerate mai sus.

image

Luiza Ciudin a obţinut anul trecut locul I la Festivalul Naţional «Pe Fir de Baladă»

Tot aici vor avea loc şi concursuri de dansuri populare. Mâine, începând cu ora 10.00 va avea loc Gala Laureaţilor şi premierea concurenţilor. Premiile constau în cupe, trofee şi diplome. Din juriu fac parte interpreţi populari, inspectori şcolari educativi, membrii ai Doinei Gorjului, profesori şi reprezentanţi ai Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu.  

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite