O târgujiancă susţine că fiul său a fost încarcerat pe nedrept: „Este al doilea caz Ţundrea, instrumentat de acelaşi procuror“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O gorjeancă vrea să îi prezinte procurorului Iacob dosarul băiatului ei. Vizita pe care procurorul Marius Iacob o va face mâine la Târgu-Jiu pentru definitivarea anchetei în cazul Ţundrea este aşteptată cu nerăbdare de o mamă disperată.

Echipa coordonată de Marius Iacob, procurorul-şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului instanţei supreme, va ajunge mâine la Târgu-Jiu pentru noi audieri în cazul Ţundrea. „Vom reveni marţi în judeţul Gorj. Mai facem câteva audieri şi finalizăm ancheta“, a declarat Marius Iacob.

Sosirea echipei din Capitală este aşteptată cu nerăbdare de Nicoliţa Jianu (68 de ani), care susţine că şi fiul său este una dintre victimele fostului procuror Ion Diaconescu, acelaşi care l-a băgat pe nedrept  în puşcărie pe Marcel Ţundrea. Femeia spune că fiul său a fost acuzat pe nedrept că a tâlhărit şi ucis o bătrână.

„Ţundrea“ de Târgu-Jiu se află în arest

Vreau să vorbesc mâine cu domnul procuror Marius Iacob. Este al doilea caz Ţundrea, aş putea spune, de care s-a ocupat tot procurorul Ion Diaconescu. Este vorba de o crimă comisă la 28 iunie 2002 de o persoană care a declarat în scris că procurorul Ion Diaconescu l-a obligat să susţină că fiul meu este autorul. Tot ce a făcut Gheorghe Tudor, copilul meu, a fost să dea datele de pe buletin la o casă de schimb valutar pentru acest bărbat, Petre Marin, care a şi recunoscut că el a comis crima. Domnul Diaconescu avea necaz pe fiul meu, întrucât nu s-a dus ca martor să bage în puşcărie un ţigan“, mărturiseşte femeia.

GHEORGHE TUDOR SUSŢINE CĂ ARE DOVEZI CĂ ESTE NEVINOVAT

image

Acesta deţine declaraţia lui Petre Marin, bărbatul care a recunoscut fapta

image

În 2005, Gheorghe Tudor a fost eliberat printr-o decizie a Curţii de Apel Craiova, care l-a găsit nevinovat. Procesul a continuat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care l-a condamnat, în 2006, la 23 de ani de închisoare. Bărbatul plecase la muncă în Italia, dar în 2009 s-a predat autorităţilor, fiind încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova. De atunci, mama lui abia reuşeşte, din pensia de 600 de lei, să-i ducă pachete la puşcărie.

Fac apel la toţi cei care mă pot ajuta să arăt tot ceea ce a fost şi este în acest dosar. Am hârtii care pot demonstra că sunt nevinovat şi că totul a fost plănuit să fiu arestat în această cauză, chiar dacă autorul crimei şi-a recunoscut fapta şi a relatat cu lux de amănunte cum a comis-o“, a declarat Gheorghe Tudor, de dincolo de gratii.

Doresc ca procurorul Diaconescu să se ducă numai o lună să stea unde stă băiatul nevinovat. O să fac greva foamei până va ajunge în puşcărie“, încheie Nicoliţa Jianu.

Liliana Clima, cea care a reuşit să demonstreze nevinovăţia lui Marcel Ţundrea, s-a ocupat o perioadă şi de acest caz: „Întâmplarea a făcut ca eu să fiu şi pe dosarul asta o scurtă perioadă de timp. Este vorba despre o condamnare pentru omor calificat. Rechizitoriul s-a bazat pe declaraţia lui Petre Marin, care iniţial a spus că împreună au săvârşit fapta, iar ulterior şi-a retras declaraţia. Singurul păcat al lui Tudor Gheorghe este că a acceptat să facă schimb valutar pe buletinul lui.

Rămâi pe targu-jiu.adevarul.ro pentru a afla părerea fostului procuror Ion Diaconescu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite