Târgu-Jiu: Substanţe radioactive, găsite în camera lui Alex

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În scrisoarea de adio, Alexandru Popovici a lăsat detalii care pot soluţiona mai repede ancheta.

Cazul lui Alexandru Popovici, tânărul în vârstă de 19 ani din Târgu-Jiu, care s-a sinucis din dragoste pentru profesoara de limba română, se complică. Poliţiştii au descoperit în camera acestuia, în urma verificărilor efectuate, două flacoane cu substanţe radioactive, extrem de periculoase.

Potrivit anchetatorilor, substanţa radioactivă este pe bază de stronţiu. Emil Moţa, procurorul care investighează acest caz, a precizat că se va declina competenţa pentru soluţionarea acestui nou element apărut în cadrul cercetărilor către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). „Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj se va pronunţa cu privire la modul în care a murit şi cauzele decesului, iar cercetările privind provenienţa substanţei radioactive vor fi efectuate de procurorii DIICOT“, a spus Emil Moţa.

Substanţele au fost folosite la a zecea încercare

În scrisorile de adio, Alexandru Popovici a descris toate metodele la care a recurs, în dorinţa de a-şi pune capăt zilelor. În dreptul fiecărei metode eşuate, tânărul de 19 ani a notat atât efectul, cât şi numărul tentativelor de sinucidere. Cea de-a zecea metodă a fost cea analizată în prezent de anchetatori. „Să dorm în cameră lângă două surse radioactive, cărora le-am desfăcut capacul pentru a elibera radioactivitatea. Nu se găsesc pe piaţă. Sunt de la Institutul de Cercetare Fizică şi Atomică Nucleară“, a menţionat Alexandru, în documentul lăsat pe calculator. Care a fost efectul acestei metode? Rezultatul este dezvăluit chiar de tânărul sinucigaş. „După o noapte întreagă în care am stat cu capul lângă ele, am simţit că mă doare capul îngrozitor, mă usturau ochii şi începuseră să mă doară mâinile, toată noaptea având o stare de vomă, după care spre dimineaţă am reuşit să vomit în continuu timp de trei minute şi jumătate“, a precizat Alexandru, înainte să-şi încheie socotelile cu viaţa. După această metodă, a urmat ultima, dar şi cea mai şocantă. Pe 25 noiembrie, tânărul şi-a pus punga pe cap şi a murit prin asfixiere. Părinţii lui Alexandru Popovici spun că fiul lor era olimpic, iar acum se mai pot mândri doar cu diplomele obţinute pe parcursul anilor de liceu. „Era un copil deştept şi publica  lucrări în revista şcolii.Am acasă toate diplomele lui. Copilul meu nu era singuratic, cum a spus profesoara”, spune Dan Popovici, tatăl lui Alexandru.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite