Târgu-Jiu: Studenţii străini vin să viziteze operele lui Brâncuşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Internaţional „Vară cu aromă studenţească“ debutează vineri la Târgu-Jiu. Cu această ocazie, mai mulţi studenţi şi profesori universitari din străinătate sunt aşteptaţi în Gorj să viziteze obiectivele turistice remarcabile ale judeţului.

Vineri, 23 iulie, la Sala Maură a Prefecturii Gorj, va avea loc festivitatea de deschidere a Festivalului Internaţional „Vară cu aromă studenţească”, ediţia a VII-a. Evenimentul este organizat de Liga Studenţilor din Universitatea Constantin Brâncuşi  în parteneriat cu Universitatea Constantin Brâncuşi şi Uniunea Naţională a Studenţilor din România.
La eveniment, alături de student vor fi prezenţi oficialităţi şi profesori  din partea Universităţii, Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean Gorj, Primăriei municipiului Târgu-Jiu precum şi reprezentanţi ai ONG-urilor .
Programul va  fi urmat de prezentarea O.N.G-urilor în Sala de Consiliul din Cadrul primăriei.
Prima zi a festivalului se va încheia cu vizitarea ansamblului brâncusian „Masa Tăcerii”, „Poarta Sărutului“ şi „Coloana Infinitului“  şi vizitarea oraşului Târgu-Jiu de către studenţi din străinătate.
A doua zi a ferstivalului va începe cu o dezbatere despre „Tratatul de la Lisabona“, va continua cu o scurtă excursie la Mănăstirea Lainici şi se va încheia cu o seară intercultural in care studenţii participanţi îşi vor prezenta o parte din tradiţiile şi culturile  ţărilor din care aceştia fac parte. Pe toată perioada festivalului vor mai avea loc dezbateri ca „ Energia Eoliana“ şi „Maşinile Hibrid“. Pe lângă excursia de la Lainici va mai avea loc o excursie în care studenţii străini vor vizita şi alte punctele turistice din Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite