Târgu-Jiu: Studenţii gorjeni au ieşit în stradă şi au cerut demisia ministrului Funeriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

150 de studenţi ai Universităţii Constantin Brâncuşi din Târgu-Jiu au protestat împotriva Legii Educaţiei. Reprezentanţii Ligii Studenţilor se declară solidari cu poziţia luată de Alianta Naţionala a Organizaţiilor Studenteşti din România.

Dacă până acum protestele studenţilor aveau loc doar la nivel naţional, de această dată şi tinerii gorjeni s-au hotărât să iasă în stradă, în semn de nemulţumire faţă de noua Lege a Educaţiei. „Studenţii  au pichetat, astăzi, între orele 13.00-14.00, sediul Prefecturii Gorj. Legea pe care Guvernul o va înainta Parlamentului nu respectă drepturile noastre şi cuprinde mai multe puncte cu care nu suntem de acord. Bursele, începând cu noul an universitar, vor fi mai mici, taxa de şcolarizare a universităţilor de stat se va mări cu peste 40 la sută. A doua nemulţumire este dată de faptul că studenţii nu vor mai avea drept de vot în Consiliul facultăţii şi Senatului Universităţii, iar în cazul unei restanţe, punctul credit va depăşi suma de 100 Ron“, a declarat Ramona Popescu, preşedinta Ligii Studenţilor din UCB.

image

Nemulţumirile studenţilor se mai referă şi la faptul că amendamentele propuse de aceştia nu se regăsesc în noua Lege a Educaţiei.

Burse mai puţine în noul an universitar

Numai împreună vom reuşi! Acesta a fost mesajul pe care l-au transmis reprezentanţii Ligii Studenţilor în toate facultăţile Universităţii Constantin Brâncuşi din Târgu-Jiu, pentru a-i convinge pe tinerii gorjeni să se alăture acestui demers.

image

Sunt nemulţumit de faptul că, în cazul unei restanţe, punctul credit va depăşi suma de 100 de lei. Nu ne permitem să plătim aceşti bani. M-am alăturat colegilor mei pentru a-mi apăra drepturile“, a declarat unul dintre studenţii care au pichetat sediul Prefecturii Gorj. „Sunt nemulţumit de faptul că nu se vor mai acorda bursele. Poate, în 2011, nu vor mai exista nici locuri «fără taxă». Fiind primul protest la Gorj, nu ştim exact la ce să ne aşteptăm“, declară Ionuţ Negomireanu, student în ultimul an la Facultatea de Litere. 


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite