Târgu-Jiu: Studenţii gorjeni, chemaţi să muncească în hotelurile nemţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii spun că această ofertă le oferă posibilitatea să câştige bani pentru taxa de facultate. Agenţia Judeţeneană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj a anunţat că perioada de selecţie a fost prelungită până pe 25 de februarie.

Studenţii gorjeni cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, care urmează cursuri la zi, la orice facultate acreditată conform legii, au ocazia să muncească pe timpul verii în hotelurile din Germania. Târgujienii spun că oferta este tentantă, mai ales că din salariile câştigate peste hotare ar putea să-şi achite integral taxele şi cheltuielile din timpul anului de studiu.

Eu am lucrat la un hotel din Târgu-Jiu, iar oferta mi se pare foarte atractivă. Profesorii ne sfătuiesc să stăm în ţară, dar trebuie să ne gândim şi la faptul că din salariile câştigate în Germania am putea plăti taxa de la facultate. După ce termin, chiar aş putea să merg acolo, pentru că se caută şi avocaţi“, a spus Elena Cheană, studentă în anul IV, la Facultatea de Ştiinţe Juridice, din cadrul Universităţii Constantin Brâncuşi.

M-ar tenta să merg, pentru că este doar pe timpul verii şi se plăteşte mai bine ca în ţară. Chiar am şi o mătuşă în Germania. Sunt interesat de această ofertă“, a  declarat Andrei Duşoi, student în anul II la Universitatea Constantin Brâncuşi.

Limba germană, obligatorie pentru un job

Depunerea dosarelor şi sustinerea testului de limbă germană se pot face până la sfârşitul acestei luni, între orele 09.00 şi15.00, la sediul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, însă informaţii pot fi obţinute şi de la compartimentul EURES de la Gorj. „Toţi cei care sunt interesaţi de locurile de muncă din străinătate trebuie să meargă la Bucureşti să depună dosarele la sediul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, acolo unde studenţii vor fi testaţi la limba germană. Data limită de depunere a dosarelor este 25 februarie“, a declarat Diana Văduva,  consilier EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj. 

Locurile de muncă se oferă acolo unde alte persoane sunt în concediu, pe coasta germană, în Bavaria şi Baden Wurttemberg, în hoteluri, gastronomie, agricultură şi în domeniul curăţeniei de clădiri. Salariul va fi negociat la preselecţie.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite