Stomatologii acuzaţi de fraude informatice vor sta 29 de zile la răcoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atât gorjeanul Horaţiu Bălănescu, cât şi prietenul său din Reşiţa, stomatologul Laurenţiu Adam, au fost prezentaţi ieri în faţa magistraţilor Tribunalului Gorj.

16 persoane din Bumbeşti-Jiu, Caraş-Severin, Vâlcea, Argeş, Olt şi Bucureşti şi-au petrecut noaptea de joi spre vineri în arestul Inspectoratului de Poliţie Gorj, după ce au fost reţinute pentru 24 de ore. 13 dintre ele au primit ieri după-amiază şi mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Ceilalţi trei tineri, două femei şi un bărbat din Bumbeşti-Jiu, sunt obligaţi să nu părăsească localitatea de domiciliu. Printre cei 13 arestaţi se numără şi stomatologii Horaţiu Bălănescu şi Laurenţiu Adam, primul din Bumbeşti-Jiu şi al doilea din Reşiţa. Magistraţii gorjeni au decis ca cei doi să rămână după gratii în următoarele 29 de zile, având posibilitatea să formuleze recurs.

Acuzaţiile sunt grave, fiind suspectaţi că, în perioada 2009-2011, prin postarea unor anunţuri fictive de vânzare a unor bunuri inexistente în realitate,autoturisme, motociclete, ambarcaţiuni uşoare, produse electronice, au indus în eroare mai mulţi cumpărători on-line, în cadrul platformelor de comerţ electronic, cărora le-au fost transmise informaţii false cu privire la realitatea anunţurilor, modalitatea de achiziţie, plata preţului, identitatea vânzătorului. Printre victime se numără o mie de persoane, iar prejudiciul este de aproximativ 20 milioane de dolari.

În portbagajul maşinii medicului stomatolog din judeţul Caraş-Severin, Laurenţiu Adam, au fost găsiţi bani mucegăiţi, de care acesta uitase

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite