Târgu-Jiu: Ştirista preocupată de sănătatea gorjenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vedeta unui post local de televiziune, gazda emisiunii „Lecţia de sănătate“ şi prezintă zilnic cu succes buletinul de ştiri.

A copilărit în oraşul Sfântul Gheorghe până la vârsta de şapte ani, pentru ca apoi să ajungă la sute de kilometri depărtare, la Târgu-Cărbuneşti. „Clasele primare le-am urmat la Şcoala Generală George Uscătescu, iar gimnaziul şi liceul la Colegiul Naţional Tudor Arghezi, din Târgu-Cărbuneşti. Am fost înscrisă la dansuri moderne. În clasele V-VIII am făcut câteva piese de teatru, sub îndrumarea profesoarei de română Corici Simona. Trupa se numea «Tineri şi neliniştiţi»“, mărturiseşte ştirista. Tânăra participa frecvent la olimpiadele de la limba română şi franceză, iar când a sosit momentul să urmeze o facultate a ales Relaţiile Internaţionale. „Imediat după ce mi-am depus dosarul la facultate, având vârsta de 18 ani, când deja îmi propusesem să-mi găsesc un loc de muncă, am fost chemată la interviu la postul de televiziune local Tele3, pentru meseria de reporter. Mi s-a părut o muncă foarte grea, care implica şi sacrificii: să plec noaptea la evenimente, să alerg mult pe teren, iar mie îmi plăcea mai mult munca statică“, declară Lavinia Petriţa. Deşi nu şi-a dorit să intre în jurnalism, pentru că se temea de camere şi de microfoane, exact când să renunţe la meseria de reporter, i s-a propus să fie crainică şi a ales pupitrul de ştiri, ajungând să prezinte principalul jurnal al zilei. „Aici m-am lovit din nou de emoţii. Prima oară nu am realizat ce se întâmplă, dar după foarte multă muncă, în fiecare zi se vedea o schimbare. Şi acum mă amuz când revăd dvd-urile cu prezentările mele de la început. Niciodată nu mă potriveam cu prompterul, citeam când prea repede, când prea încet. Au existat câteva persoane care m-au ajutat să ajung aici, având încredere în mine. După două săptămâni de repetiţii, am intrat în direct“, spune tânăra crainică.

Voice-over şi editor video

Pe lângă meseria de crainic, Lavinia Petriţa poate fi auzită şi în postura de voice-over la ştiri, descurcându-se de minune şi la editarea video a materialelor filmate pe teren. „La scurt timp am început să dau voce pe ştirile realizate de reporteri, pentru ca mai apoi să descopăr şi arta editării video. Ar fi suficient ca un reporter să-mi aducă ştirea filmată, pentru ca eu să fac montajul, să dau voce şi să o prezint. Oamenii mă pot vedea la jurnalul de la 17.30 şi 21.00“, declară tânăra de 19 ani. Pe plan sentimental, frumoasa prezentatoare se declară împlinită, avându-l alături întotdeauna pe Radu, alesul inimii sale. „Ne-am cunoscut pe internet şi a fost o pură întâmplare că amândoi aveam aceiaşi prieteni. Parcă am simţit ceva special, iar de atunci suntem de nedespărţit. Locuim împreună şi avem planuri de căsătorie“, încheie Lavinia. În afară de ştiri, Lavinia realizează săptămânal o emisiune despre sănătate şi le oferă gorjenilor câteva sfaturi în acest sens.


Ce-i place
„Ador să călătoresc, să-mi petrec timpul cu familia, să fiu iubită şi să arăt când iubesc. Îmi place să gătesc, să le fac surprize celor dragi şi iubesc animalele, în special câinii. Întotdeauna mi-a plăcut să fiu la curent cu tot ce se întâmplă în judeţ şi în ţară, de aici şi înclinaţia spre profesia pe care o am, de crainic şi de realizator de emisiuni. Îmi plac oamenii de cuvânt, punctuali“.

Ce nu-i place
„Nu suport să fiu minţită. Nu-mi plac oamenii făţărnici, falşi şi perverşi. Detest când cineva nu-şi respectă cuvântul dat şi merg pe principiul „Respectă, ca să fii respectat“. Încerc să schimb gândirea oamenilor pesimişti, pentru că sunt convinsă că întotdeauna un zâmbet poate să rezolve multe probleme“.


Când ai făcut primii paşi în televiziune?

În anul 2008, imediat după ce am susţinut examenul de bacalaureat. Aşa a fost să fie, mai ales că sora mea lucra în domeniu. Mi s-a deschis o poartă şi am profitat de ea. Iniţial am fost angajată ca reporter şi exact când am fost pe punctul de a renunţa, pentru că mi se părea foarte greu, mi s-a propus să prezint ştirile. De-atunci, în fiecare zi le spun oamenilor „Doamnelor, domnilor, bun găsit la jurnal“


Cât de greu e să faci o emisiune despre sănătate?

La început mi se părea complicat, pentru că aveam emoţii şi trebuia să mă documentez foarte mult, dar acum, după atâtea ediţii, mi se pare foarte uşor. Mă bucur că am ocazia să le ofer gorjenilor sfaturi şi informaţii despre cum să aibă grijă de sănătatea lor. Emisiunea e săptămânală, se numeşte „Lecţia de sănătate“, iar timpul îmi permite să o documentez ca la carte.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite