Târgu-Jiu: VIDEO/GALERIE FOTO/ Stau la bloc şi îşi fac necesităţile la găleata

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Ursache foloseşte găleata pe post de WC
Maria Ursache foloseşte găleata pe post de WC

O parte din locatarii unui bloc de garsoniere din municipiul Târgu-Jiu sunt nevoiţi să-şi facă necesităţileîn găleată după ce wc-urile comune au fost închise de proprietar.  Aurel Benegui a cumpărat grupurile sanitare de la etajele I şi II de la societatea care a deţinut blocul şi vrea să amenajeze camere în locul acestora.

Peste zece familii care locuiesc în blocul de garsoniere conf. III din zona Lotrului, din municipiul Târgu-Jiu, au ajuns într-o situaţie incredibilă: nu mai au unde să-şi facă necesităţile, după ce wc-urile comune au fost închise. O parte dintre locatari şi-au amenajat wc-uri în cameră, dar alţii au rămas să folosească vechile toalete.

Târgu-Jiu

Blocul a aparţinut societăţii Citex, care a intrat în faliment şi toate bunurile au fost vândute, inclusiv grupurile sanitare. Aurel Benegui, om de afaceri, a cumpărat în urmă cu trei ani WC-urile, iar în urmă cu două zile a montat uşi şi le-a închis. „De 12 ani locuiesc în acest bloc. Vrea să amenajeze camere în locul wc-urilor, ceea ce este anormal, pentru că în acte figurează ca grupuri sanitare“, a spus Constantin Ciorobea.

Locuinţe în locul toaletelor comune

Târgu-Jiu

Uşile toaletelor au fost închise

Maria Ursache, în vârstă de 26 ani, locuieşte într-o garsonieră de la etajul II. Nu şi-a amenjat o toaletă în cameră şi nu are unde să-şi facă necesităţile. Sub chiuveta din hol se află o găleata unde aruncă dejecţiile. „Fiica mea, în vârstă de şase ani, a făcut la oliţă nevoile şi le-am aruncat la găleată. Aceasta e situaţia şi nu avem altă soluţie“.

Aurel Benegui spune că locatarii l-au rugat să monteze uşi: „Am cumpărat aceste toalete de la fostul CITEX şi am toate actele doveditoare. În locul lor vreau să fac camere. În blocul respective sunt 100 de locatari în total şi, dintre ei, doar zece nu au wc-uri în camere şi de trei ani tot aştept să-şi facă. Le-am lăsat chiar şi cheie să meargă acolo. În afară de aceste persoane, toţi locatari ne-au rugat să punem aceste uşi pentru că era un focat de infecţie acolo. Erau şobolani şi mirosea oribil, iar copii putea să cadă de la etaj pentru că nu existau geamuri“. Constantin Ciorobea şi Maria Ursache îl contrazic pe omul de afaceri. „Nu a lăsat nicio cheie şi nici nu a oferit să ne ajute. Nu este posibil ceea ce a făcut el. Voi merge chiar şi în instanţa de judecată“, a precizat Constantin Ciorobea.

Locatarii au spart uşa de la WC

Locatarii au spart uşa WC-ului pentru că nu aveau unde să-şi facă nevoile,dar  Aurel Benegui a pus lacăt şi a depus plângere la poliţie. „Au venit poliţiştii pentru că a făcut plângere că am distrus uşa. Oamenii nu au unde să meargă la toaletă şi trebuia făcut ceva. Eu nu am spart uşa“, a precizat  Constantin Ciorobea.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite