Târgu-Jiu: Atletele gorjene Elena Moagă şi Georgiana Dragotoiu, pe urmele Constantinei Diţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Moagă şi Georgiana Dragotoiu, atletele Clubului Sportiv Pandurii Târgu-Jiu, aleargă câte 40 de kilometri pe zi pentru a atinge baremul impus, de 2 ore şi 51 de minute, pentru participarea la proba de maraton de la Jocurile Olimpice de la Londra din anul 2012.

Cele două ar putea să fie primele sportive din istoria clubului gorjean care au ocazia să atingă această perfomanţă. Mai mult decât atât, Elena şi Georgiana ar putea fi şi singurele reprezentante ale atletismului românesc participante la proba de maraton, pentru că Lidia Şimon şi Constantina Diţă sunt la apusul carierei. Elena Moagă este campioană balcanică şi Georgiana Dragotoiu este vicecampioană balcanică la proba de maraton.

Pregătite de fostul antrenor al Constantinei Diţă

Atletele gorjene sunt pregătite de antrenorul emerit Ion Bură, cel care a pregătit-şi pe campioana olmpică de la Beijing din anul 2008, Constantina Diţa. Acesta este încrezător că cele două sportive vor recupera timpul care le despart de baremul pentru accederea la Jocurile Olimpice: „Amândouă au şanse să recupereze timpul din baremul pentru Jocurile Olimpice. Moagă a participat până acum doar la semimaraton  şi, din toamnă, va alerga la maraton. A câştigat multe concursuri de semimaraton, dar e pregătită şi de maraton pentru că a scos timpi foarte buni. După Campionatul Naţional de Semimaraton din toamnă, Elena se va pregăti pentru maraton şi va participa la concursuri internaţionale. Cele două fete sunt de mare perspectivă. Dorinţa noastră este să atingă baremul şi să-şi îndeplinească acest vis. Deja au început să câştige concursuri internaţionale. Sunt profesioniste. Ştiu ce vor şi îmi este uşor să le antrenez“.

Vor să-şi atingă visul de a participa la Olimpiadă

Cele două atlete aleargă în fiecare zi câte 40 de kilometri, în afară de joia şi duminica atunci când fac un singur antrenament pe zi şi aleargă doar 20 de kilometri. Sportivele gorjene vor trebui să-şi demonstreze valoarea în această toamnă sau, cel târziu, în primăvara anului viitor, când vor trebui să participe la concursuri de maraton puternice, unde să obţină baremul impus pentru participarea la Jocurile Olimpice.
Elena Moagă are 24 de ani şi a început să practice atletismul de la vârsta de 12 ani. A terminat Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Valahia din Târgovişte. A intrerupt activitatea sportivă timp de doi ani, iar, în urmă cu un an, şi-a reluat pregătirile. „Am renunţat pentru că au fost atunci probleme la club şi nu existau condiţii. Acum mă ocup doar de atletism. Era greu să lucrez şi să fac atletism, în condiţiile în care îmi doresc să fac performanţă. Este prea obositor şi nu poţi scoate timpul. Nu e foarte greu să mă încadrez în baremul pentru a participa la olimpiadă pentru că am muncit foarte mult“. În urmă cu trei săptămâni, Elena Moagă a câştigat medalia de aur în Macedonia, la un concurs internaţional la care au participat peste 2000 de sportivi din toată lumea.
Georgiana Dragotoiu are 26 de ani este profesoră de limba şi literatura română. „Facem tot ceea ce ne stă în putinţă să ajungem la Olimpiadă. Este un vis pe care sperăm să ni-l îndeplinim. Doar prin muncă îl putem îndeplini“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite