Târgu-Jiu: Spitalul de Pneumoftiziologie «Tudor Vladimirescu» de la Dobriţa se va numi Gheorghe Tătărăscu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actuala conducere a Spitalului de Pneumoftiziologie «Tudor Vladimirescu» din Dobriţa intenţionează să modifice denumirea unităţii medicale.

Tiberiu Tătataru, managerul spitalului, doreşte ca unitatea să poarte numele fondatorului său: „Sper ca, în curând, Spitalul de Pneumoftiziologie să se numească Gheorghe Tătărăscu, pentru că marele om politic a fost cel care a fondat unitatea medicală. Este o repunere în drepturi a unui mare gorjean şi o recunoştinţă adusă acestuia“. În Spitalului de Pneumoftiziologie sunt internaţi 226 de pacienţi, care suferă de afecţiuni pulmonare.
Construcţia spitalului a început în anul 1937 şi a fost dat în folosinţă în anul 1941. Ea a avut ca model o construcţie din Elveţia. Proiectul a fost întocmit de arhitectul italian Viecelli. La construcţie au participat meşteri italieni şi au fost folosiţi muncitori din toată ţara, cât şi forţa  de muncă din toate satele din împrejurimi. Spitalul est5e amplasat la 22 km. de municipiul Târgu-Jiu, la o altitudine de 780 m, într-o zonă calcaroasă cu puternice influenţe mediteraneene. Clădirea este construită sub formă de vapor cu trei etaje.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite