Târgu-Jiu: Spitalele din Gorj, de la mediocru în jos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost încadrat de Ministerul Sănătăţii în categoria a treia de competenţă. La coada clasamentului se situează Spitalul de Pneumoftiziologie din comuna Runcu. Unităţile medicale vor primi finanţare în funcţie de poziţia ocupată.

Cele şapte spitale care au rămas în judeţul Gorj au fost clasificate de Ministerul Sănătăţii, alături de alte câteva sute de unităţi sanitare din întreaga ţară, pe o scală de la I la V. Unităţile medicale de primă categorie sunt cele care au cel mai înalt grad de competenţă, iar la categoria a cincea se încadrează cele mai slabe. Conform listei publicate pe pagina web a Ministerului Sănătăţii, cel mai competent din judeţ este Spitalul de Urgenţă Târgu-Jiu. Unitatea a fost încadrată în categoria a treia, fiind mediocră.

Perioadă de probă

Spitalul Orăşenesc Târgu- Cărbuneşti este încadrat tot în categoria a treia, însă doar provizoriu, până la sfârşitul anului, cu condiţia unui plan de conformare specific. „Trebuie să am linie de gardă permanentă la secţiile Psihiatrie şi Ortopedie. Chirurgii fac de gardă şi pe Secţia Ortopedie şi invers, iar linia de gardă de la Secţia Psihiatrie este inclusă şi pe Neurologie. Problema se va rezolva sută la sută. Această poziţie ne oferă în 2011 şi un buget mai mare decât cel de anul trecut“, a declarat Constantin Târziu, managerul Spitalului Orăşenesc Târgu- Cărbuneşti. În categoria a patra s-au încadrat spitalele orăşeneşti din Novaci, Turceni, Rovinari şi Motru, care au un nivel de competenţă bazal. Şi  reprezentanţii ultimelor două instituţii medicale trebuie să urmeze un plan de conformare, până la 31 decembrie. Reprezentanţii unităţilor spitaliceşti pot solicita reclasificarea în condiţiile în care iau măsuri care le pot asigura încadrarea într-o categorie superioară.

 Sanatoriul din Dobriţa, codaş

La subsolul clasamentului se află Spitalul de Pneumoftiziologie Tudor Vladimirescu, din satul Dobriţa al comunei Runcu, care are un nivel de competenţă limitat. „Avem 23 la sută penalizare la buget. Vom avea alocată o sumă mai mică decât anul trecut. În 2010 primeam, în medie, 680.000 de lei lunar, dar am avea nevoie de 720.000 să ne descurcăm în condiţii optime“, a declarat Tiberiu Tătaru,
directorul unităţii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite