Târgu-Jiu: Spectacol canin în oraşul lui Brâncuşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubitorii de câini au venit, astăzi, să-şi dreseze patrupedele de rasă în Târgul Auto din zona CET. Organizatorul Dan Grădineanu, jandarm de meserie, i-a anunţat pe cei prezenţi că pune la cale înfiinţarea unei asociaţii de dresaj canin.

Stăpânii câinilor de rasă şi-au adus astăzi patrupedele la dresaj. Vedetele evenimentului care a avut loc în Târgul Auto, din zona CET, au fost trei câini ciobăneşti, răsfăţaţi de toţi participanţii. Iniţiatorul acestei întâliniri a fost Dan Grădineanu, un mare iubitor de animale care, de cinci ani, îşi desfăşoară activitatea la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Gorj ca instructor canin. „Am organizat o adunare a iubitorilor de câini pentru a dezvolta,  în oraşul nostru, dragostea oamenilor pentru animale. Vom încerca să punem la punct un proiect pe viitor, acela de a înfiinţa o asociaţie canină în cadrul căreia să aibă loc cursuri de dresaj pentru patrupede.  Am depus deja la Bucureşti  documentele necesare pentru înfiinţare. Asociaţia se va numi Dany School Dog, iar scopul este acela de a aduce cât mai mulţi membri“, a declarat instructorul Dan Grădineanu.

image

Dan Grădineanu, iniţiatorul acestei adunări, alături de cei trei căţeluşi ciobăneşti

Eu am venit astăzi cu Lupu. E un câine lup, în vârstă de doi ani. Dimineaţa are un hobby. Trebuie să-i fac masaj după cap, pentru că altfel nici nu mănâncă. M-am gândit că n-ar strica aceste lecţii de dresaj“, a spus Mihai Doicaru, un inginer interesat să-şi dresezele câinele din curte.

image

Stăpânii şi-au plimbat animalele de companie sub privrile vizitatorilor

Rocky va asigura paza la Termocentrala Rovinari

Unul dintre câinii prezenţi la întâlnirea de azi va asigura, începând de săpptămâna viitoare, paza la Termocentrala Rovinari. „Este căţelul lor, pe care mi l-au dat să-l dresez. Îl am de două luni şi jumătate, iar în scurt timp va fi  pregătit să asigure paza la Termocentrala Rovinari“, a spus Dan Grădineanu, organizatorul acţiunii de dresaj. Printre participanţi s-a numărat şi o fetiţă care şi-a adus câinele năzdrăvan pentru a-l dresa şi a-l face să devină ascultător. „E o corcitură de caniş cu haski şi vreau să o dresez. Vreau ca Maily să mă asculte şi să meargă la pas, pentru că mă ia târâş“, a spus Andra Mihalache, o fetiţă de 10 ani.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite